Bitvavo Nieuws, Exchange Nieuws

Bitvavo in de wachtkamer, Genesis heeft meer tijd nodig voor financiële problemen

Derar Islim, de interim CEO van het crypto-leenplatform Genesis, maakt via een brief aan zijn klanten bekend dat het bedrijf meer tijd nodig heeft om de financiële problemen op te lossen. Onder andere Bitvavo en Gemini Earn krijgen op papier honderden miljoenen van Genesis. De brief van 4 januari kwam daarmee twee dagen na de open brief die Cameron Winklevoss van Gemini Earn aan Barry Silbert schreef.

Wie is Barry Silbert?

Barry Silbert is de eigenaar en CEO van de Digital Currency Group en dat is weer het moederbedrijf dat boven Genesis hangt. Het is een behoorlijk complexe constructie, maar dat is hoe de kaarten nu op tafel liggen. Voor Bitvavo en Gemini Earn is het te hopen dat er snel een oplossing komt, want het gaat niet om kleine bedragen. De kans dat Bitvavo door de ellende echt in diepe problemen komt lijkt echter klein.

Middels meerdere blogposts gaf Bitvavo al aan dat het zijn klanten in ieder geval niet zou raken. Bitvavo zelf staat inmiddels garant voor het bedrag dat uitstaat bij Genesis. Ook de grootaandeelhouders van Bitvavo zijn ermee akkoord om eventueel hun dividenden terug te storten naar het beursplatform om te helpen als dat nodig is. Dat gaat om bijna 100 miljoen euro, waarmee een stevig deel van de 280 miljoen euro al afgedekt is.

Een complex proces

Islim, de CEO van Genesis, schrijft dat zij nog altijd geloven in een oplossing, maar dat die waarschijnlijk niet snel komt. “Hoewel we er alles aan doen om snel te schakelen, is dit een heel complex proces dat nog meer tijd nodig heeft”, aldus Islim. De brief van de CEO van Genesis komt nadat Winklevoss in zijn open brief sprak over het “bewuste vertragen” van het hele proces. Gemini moet nog 900 miljoen dollar krijgen van Genesis.

“We vragen jullie publiekelijk om dit probleem voor 8 januari 2023 op te lossen”, aldus een duidelijke Winklevoss. Hij herhaalde het verzoek in zijn draad op Twitter, maar Barry Silbert heeft vooralsnog niet gereageerd. Althans, niet publiekelijk. De enige bekende reactie is die van de tijdelijke CEO van Genesis, Derar Islim.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden