ethereum
Ethereum

Bitwise dient nieuwe Ethereum ETF-aanvraag in, lancering volgende week?

De kans lijkt steeds en steeds groter dat de eerder goedgekeurde Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zeer spoedig de Amerikaanse beurzen zullen betreden.

Met een deadline van 8 juli in het verschiet heeft crypto-vermogensbeheerder Bitwise nu als eerste een aangepaste S-1 registratieformulier ingediend, wat de laatste stap markeert in het lanceringsproces. Volgende week of de week erna lijkt het historische debuut plaats te gaan vinden, zo concluderen analisten.

Ethereum lanceringsproces bereikt kookpunt

Het S-1 registratieformulier dient als laatste struikelblok dat de ETF’s nog moeten overwinnen. Al bijna zes weken, sinds de 19b-4 aanvragen werden goedgekeurd door de SEC, wacht men in spanning af tot er overeenstemming bereikt wordt over de S-1 formulieren.

Vorige week had de toezichthouder voor een tweede keer lichte feedback verschaft op het papierwerk. Uiterlijk 8 juli dienen de ETF-uitgevers hun herziene versies in te leveren bij de commissie, waarna deze opnieuw beoordeeld zullen worden.

Hoewel de SEC natuurlijk nog een keer niet helemaal tevreden zou kunnen zijn, verwacht men dat er dit keer wél groen licht gegeven wordt. Gisteren kon je nog in het Ethereum nieuws lezen dat Nate Geraci, president van de ETFStore, een lancering in de week van 15 juli anticipeert.

Bitwise dient nieuwe ETH S-1 aanvraag in 

Gisteren heeft zich een nieuwe wending voorgedaan in de race voor Ethereum ETF’s. Crypto-vermogensbeheerder Bitwise diende namelijk, al ruim voor de vastgestelde deadline van 8 juli, een aangepaste S-1 aanvraag in bij de SEC.

Bloomberg ETF-expert James Seyffart reageerde op socialmediaplatform X op het nieuws met de verwachting dat de fondsen ‘’mogelijk later volgende week of in de week van de 15e kunnen worden genoteerd’’.

Zijn collega Eric Balchunas vraagt zich af waarom het proces tot lancering zoveel tijd in beslag neemt en benadrukte dat alles erop wijst dat de lancering deze maand nog zal plaatsvinden:

“Niemand weet echt waarom de SEC zoveel tijd neemt met deze aanvragen, gezien hoe weinig opmerkingen er waren, hadden ze tegen nu al makkelijk verhandeld kunnen worden. Dat gezegd hebbende, alle aanwijzingen wijzen erop dat de lancering nog steeds voor deze maand gepland staat. Meer details volgen volgende week.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert Circle STARKs voor verbeterde beveiliging en efficiëntie
Ethereum ETF’s succesvol gelanceerd met $1,08 miljard handelsvolume
Ethereum ervaart grootste inflatieperiode afgelopen kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten