Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Bitwise positief over ‘pure Bitcoin ETF’, na het intrekken futuresaanvraag

Bitwise Asset Management heeft een aanvraag ingediend voor een op Bitcoin (BTC) op futures gebaseerd exchange-traded fund (ETF) ingetrokken te midden van een aantal van dergelijke producten die in de Verenigde Staten worden gelanceerd.


Positief over Bitcoin-ETF

Alhoewel het bedrijf hiermee officieel zijn futures-ETF laat vallen, is het wel nog erg bullish over een Bitcoin-ETF, die ontworpen is om Bitcoin rechtstreeks te volgen. Volgens het bedrijf blijft Bitwise’s spot-aanvraag ongedeerd en blijft het bedrijf zijn inspanningen voortzetten om een dergelijk product te lanceren in de Verenigde Staten (VS). Hierover zeiden ze het volgende:

“Uiteindelijk willen veel beleggers een spot Bitcoin ETF. Wij denken dat dat mogelijk is. Dus Bitwise zal dat doel blijven nastreven en we zullen zoeken naar andere manieren om investeerders te helpen toegang te krijgen tot de ongelooflijke kansen in crypto.”


Naar verluidt diende de oprichters van de Gemini Cryptocurrency Exchange, Cameron en Tyler Winklevoss, de eerste Bitcoin-ETF-aanvraag in. De gebroeders Winklevoss diende namelijk in 2013 hun Bitcoin-ETF-aanvraag in. Deze werd pas 4 jaar later, in 2017, door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgewezen.

Inmiddels hebben Bitcoin-ETF’s een grote opmars gemaakt in de Verenigde Staten. Diverse ETF’s hebben goedkeuring gekregen en zijn inmiddels dan ook al begonnen met handelen. Toch zijn er een aantal redenen waarom Bitwise ervoor gekozen heeft om zijn aanvraag in te trekken. Eén hiervan is dat de futures-prijs mogelijk hoger kan liggen dan de spotprijs. Dit zou er op zijn beurt voor zorgen dat beleggers jaarlijks 5 tot 10% hierdoor mislopen. Dit wordt ook wel een ETF-contango genoemd.

Ook komen er mogelijk extra kosten bij de handel in Bitcoin-ETF’s, doordat deze op dit moment zo populair zijn. Volgens Bitwise zouden BTC-futures-ETF’s momenteel namelijk bijna alle beschikbare capaciteit bij handelaren in futures-commissies opgeslokt.

Alhoewel Bitwise zijn aanvraag nu ingetrokken heeft, benadrukt het bedrijf dat dit niet inhoudt dat op futures gebaseerde ETF’s op wat voor een manier dan ook slecht zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten