Bitwise trekt lang bestaande Bitcoin ETF aanvraag in

Op 14 januari bevestigt een formulier van de Securities and Exchange Commission (SEC) dat Bitwise heeft verzocht om haar aanvraag voor een Bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF) in te trekken. Dit is de tweede belangrijke intrekking van BTC ETF’s in de afgelopen maanden na een soortgelijke actie van VanEck.


We blijven ons volledig inzetten voor de ontwikkeling van een Bitcoin ETF”

Bitwise heeft de ETF-registratie in januari 2019 aangevraagd. In maart van hetzelfde jaar had het het Bitwise-rapport over het exchangevolume gepubliceerd. Hierin werd geclaimd dat 95% van het handelsvolume gefabriceerd is. De bevinding werd door het bedrijf gebruikt als argument voor de SEC om de ETF te accepteren. Door het grootste deel van het wisselkoersvolume buiten beschouwing te laten, beweerde de onderneming dat de prijsvorming voor BTC voornamelijk op gereglementeerde exchanges plaatsvond.

Dit argument overtuigde de SEC niet, die het voorstel in oktober 2019 verwierp. Een maand later besloot de regulator echter zijn besluit te herzien.

Matt Hougan, wereldwijd hoofd van onderzoek bij Bitwise, legde nieuwswebsite Cointelegraph uit waarom de ETF werd ingetrokken:

“Dit is de volgende stap in de richting van onze langetermijndoelstelling om een ​​Bitcoin ETF op de markt te brengen. We zijn van plan onze aanvraag op het juiste moment opnieuw aan te vragen. Ook werken we momenteel hard aan het beantwoorden van de vragen die de SEC in haar 112-pagina’s lange antwoord heeft gesteld na onze eerste indiening. We blijven ons volledig inzetten voor de ontwikkeling van een Bitcoin ETF. ”

Een aanvraag van VanEck volgde een vergelijkbaar pad toen het bedrijf zijn aanvraag in september 2019 introk.


Obstakels voor een ETF

Een ETF is een fonds dat een activa of een index van activa volgt. De aandelen kunnen overdag vrij worden verhandeld en volgen over het algemeen de koers van de onderliggende activa op de voet. Een Bitcoin ETF zou dus zowel institutionele als particuliere beleggers in staat stellen de munt te kopen. Dit terwijl ze handelen binnen de grenzen van gereguleerde traditionele beurzen.

Er zijn al veel pogingen gedaan om een ​​Bitcoin ETF te registreren, maar ze werden altijd afgewezen door de SEC. Hun primaire zorgen blijven die van moeilijke regelgeving en het potentieel voor marktmanipulatie. Hoewel SEC-voorzitter Jay Clayton in een interview in september 2019 opmerkte dat er vooruitgang werd geboekt, merkte hij op dat er “meer werk moet worden gedaan.”

De toezichthouder zal tegen februari 2020 een uitspraak doen over een ander ETF-voorstel van Wilshire Phoenix.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken