Blackrock
Bitcoin

BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin

BlackRock CEO Larry Fink zegt dat hij “positief verrast” is door de grote vraag van particulieren naar de Spot Bitcoin ETF van zijn firma. In gesprek met Fox Business herhaalde Fink nog maar eens dat hij “heel bullish” is over de lange-termijn vooruitzichten van Bitcoin.

Het grote BlackRock haalt gemiddeld 262 miljoen dollar per dag op met zijn ETF.

In totaal wist IBIT vanaf 11 januari al meer dan 17 miljard dollar aan assets te verzamelen. De hoogste daginstroom werd bereikt op 12 maart met een score van 849 miljoen dollar.

“We creëren nu een markt die meer liquide en transparant is en daar ben ik positief verrast door. Ik had voor onze aanvraag nooit kunnen voorspellen dat we deze mate van vraag zouden zien”, aldus Fink.

“IBIT is de snelst groeiende ETF in de geschiedenis van ETFs. Niets haalde zo snel assets binnen als IBIT in de geschiedenis van ETFs”, zo vertelde Fink.

Hij geeft zelfs aan dat de prestaties van de iShares Bitcoin Trust (IBIT) hem “verbazen.”

Grayscale blijft de grootste

Van alle ETFs blijft alleen Graysacle nog voor die van BlackRock qua totalen. Graysacle heeft in totaal nog voor 23,6 miljard dollar aan Bitcoin in het fonds zitten. Wat dat betreft hebben we nog wel even te dealen met de uitstromen van Grayscale.

Instroom Bitcoin ETF’s – Bron: Bitmex research

Afgezien van Grayscale houden de ETFs nu meer dan 34,1 miljard dollar aan Bitcoin aan. BlackRock, Fidelity, ARK 21Shares en Bitwise zijn de grote aanvoerders wat betreft de instromen.

Bron: HODL15Capital

Een mooie bijkomstigheid op dit moment is dat particulieren ook weer beginnen te kopen. Zowel mensen met 0-1 Bitcoin als mensen met 1-10 Bitcoin laten weer groene cijfers zien de afgelopen dagen.

Nog 3 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 3 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?