blackrock
Bitcoin

BlackRock’s Bitcoin ETF blijft schitteren en betreedt bijzonder lijstje

De Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF) van BlackRock steekt bijna iedere handelsdag boven de andere in januari gelanceerde BTC-fondsen uit.

Ook de afgelopen tijd is het contrast groot, waardoor BlackRock’s IBIT-fonds nu een nieuw record aan marktaandeel te pakken heeft. Bovendien heeft ‘s werelds grootste vermogensbeheerder zich nu gevestigd in een imponerende lijst met zijn Bitcoin ETF, wat de dominantie ervan verder onderstreept.

BlackRock vergroot Bitcoin ETF-dominantie

BlackRock’s IBIT-fonds is met afstand de best presterende Bitcoin ETF sinds de massa-lancering in januari. Eind mei wist het zelfs Grayscale’s GBTC-fonds in te halen, dat bij de lancering een ‘voorsprong’ van 600.000 Bitcoins had omdat het sinds 2013 een gesloten trustfonds was. 

Het IBIT-fonds genereert bijna iedere dag de meeste kapitaalinstroom. De laatste tijd gebeurt dit vaker dan gebruikelijk, wat leidt tot een steeds groter wordende kloof met de tweede plaats.

Deze week is het contrast al helemaal groot. Op maandag haalde BlackRock maar liefst $526,7 miljoen binnen – het beste resultaat sinds maart – terwijl de andere fondsen niet verder kwamen dan tientallen miljoenen dollars.

Ook gisteren was er weer een groot gat. Uit data van Farside Investors blijkt dat BlackRock de enige was die geld zag binnenstromen met zijn Bitcoin ETF; $71,9 miljoen om precies te zijn. Bitwise zag $70,3 miljoen verdwijnen, het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares verloor $52,3 miljoen en Grayscale’s beruchte GBTC-fonds kromp met $27,3 miljoen. Gezamenlijk zagen de fondsen voor het eerst sinds 3 juli een netto-uitstroom, van $78 miljoen welteverstaan.

Ook op veel eerdere handelsdagen stond BlackRock met ruime afstand aan kop. Dit heeft ertoe geleid dat het marktaandeel van BlackRock’s Bitcoin ETF is gestegen tot een indrukwekkend nieuw record van 67%, terwijl het vorige record op 61% stond.

IBIT BTC-fonds overtreft ‘Magnificent 7’

BlackRock heeft sinds de lancering in januari al meer dan $19 miljard binnengehaald met zijn Bitcoin-fonds. Volgens Jeroen Blockland, oprichter van Blockland Smart Asset Fund, heeft het IBIT-fonds met deze “verbluffende” instromen de vierde plek bereikt van alle ETF’s qua geldstromen sinds het begin van het jaar.

“Dit is meer dan de Nasdaq 100 ETF van Invesco, inclusief de gehypte Magnificent 7-aandelen en de #ArtificialIntelligence-boom,’’ voegde hij hieraan toe.

De term Magnificent Seven is oorspronkelijk afkomstig uit de Amerikaanse westernfilm uit de jaren 60 en omvat Microsoft, Apple, Tesla, Amazon, Meta, Alphabet en Nvdia.

Volgens de oprichter maakt dit Bitcoin de op één na grootste activaklasse ter wereld dit jaar qua instromen. “Dat is behoorlijk verbazingwekkend aangezien Bitcoin 90(!) keer kleiner is dan aandelen,’’ aldus Bockland.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?