Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

BlackRock’s Bitcoin ETF boekt beste dag sinds maart $526 miljoen instroom

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren hun beste resultaat in zeven weken neergezet met meer dan $500 miljoen aan instromen. Opmerkelijk genoeg was BlackRock goed voor bijna de gehele kapitaalinstroom, waarmee het zijn beste handelsdag sinds maart heeft neergezet. 

Een van de beste dagen ooit voor IBIT Bitcoin-fonds

De in januari gelanceerde Bitcoin-fondsen zijn deze week op dezelfde voet verder gegaaan als de afgelopen twee weken, maar dan nog een versnelling hoger. Uit data van Farside Investors blijkt namelijk dat de ETF’s gisteren een totaal van $533,6 miljoen hebben opgehaald. Het markeert de hoogste kapitaalinstroom sinds 4 juni, toen $886,6 miljoen werd binnengehaald.

Het resultaat ligt in lijn met het grote succes wat de fondsen al een tijdje boeken. Vorige week werd voor de tweede week op rij meer dan $1 miljard aan netto-instromen bewerkstelligd, wat sinds maart niet meer bereikt was. Met het resultaat van gisteren hebben de fondsen bovendien al twaalf handelsdagen op rij instromen gezien.

Op BlackRock’s IBIT-fonds na hebben de Btcoin ETF’s gisteren echter zeer matig gepresteerd. BlackRock zag een uitzonderlijke instroom van $526,7 miljoen, waarmee het volledig eigenhandig de dag heeft gered. 

Het verbluffende resultaat van BlackRock vormt een groot contrast met wat we de afgelopen weken gewend zijn van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder. Sinds de Bitcoin ETF’s hun positieve reeks hebben ingeluid, liggen de instromen bij BlackRock gemiddeld rond vlak boven de $100 miljoen. Het recente resultaat is de hoogste netto-instroom voor het IBIT-fonds sinds 13 maart. Toen beleefden Bitcoin ETF’s hun glorietijd, met bijna iedere dag instromen van meer dan $500 miljoen.

Fidelity zag gisteren een magere instroom van $23,7 miljoen en VanEck beleefde zelfs zijn slechtste dag sinds de lancering met een netto-uitstroom van $38,4 miljoen. Grayscale’s GBTC-fonds, dat nog altijd op veel handelsdagen te kampen heeft met uitstromen, is er daarentegen in geslaagd om geen kapitaal te verliezen.

Ethereum ETF’s worden vandaag gelanceerd

Bitcoin zal vanaf vandaag niet meer de enige cryptomunt zijn met eigen spot ETF’s in de Verenigde Staten. Meer dan acht weken nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een waslijst 19b-4 Ethereum ETF-aanvragen goedkeurde, zijn nu ook de verlossende S-1 registratieverklaringen goedgekeurd. (interne link naar mijn eerdere artikel van vandaag)

Om 15:30 uur Nederlandse tijd zullen negen verschillende Ethereum spot ETF’s de Amerikaanse beurzen betreden. BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton, VanEck, Bitwise, 21Shares, Grayscale en Invesco samen met Galaxy hun ETH-fondsen uitbrengen. Grayscale zal zowel zijn bestaande Grayscale Ethereum Trust (ETHE) converteren naar een spot ETF als zijn Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH) lanceren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?