Regulatie Nieuws

Blockchain.com krijgt voorlopige goedkeuring in Dubai

De leverancier van digitale activadiensten, Blockchain.com, heeft bekend gemaakt dat ze een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU afgekort) ondertekend heeft met de regelgevende instantie voor virtuele activa (de VARA) in Dubai.

Uitbreiding naar Dubai niet onverwacht

Naar verluidt zullen particuliere en institutionele klanten in Dubai binnenkort toegang krijgen tot technologie gedreven financiële diensten.

Dat Blockchain.com uit wil breiden naar Dubai lijkt niet geheel onverwacht te zijn. Dubai is momenteel één van de snelst groeiende cryptomarkten. Er wordt hard gewerkt om van Dubai een crypto-hub te maken, wat succesvol lijkt te zijn. Het is inmiddels dan ook al de thuisbasis geworden van diverse toonaangevende cryptobedrijven, waaronder onder andere FTX en Komainu. Blockchain.com merkte het volgende op in hun recente bericht:

“De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) staan bekend om hun baanbrekende innovatie op het gebied van architectuur, financiën en reizen en streven ernaar een knooppunt van wereldwijde activa en blockchain-technologie te worden. Dubai zet zich in om de crypto-industrie een betekenisvol zwaartepunt te bieden dat ook de lokale economie stimuleert. De strategie van de regelgevende instantie is om zinvolle richtlijnen en voorspelbaarheid van de regelgeving te bieden aan aanbieders van virtuele activadiensten, terwijl investeerders worden beschermd en de groei van de virtuele activasector mogelijk wordt gemaakt.”

Dubai en Crypto

Dubai heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om wereldwijd een crypto-hub te worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat diverse crypto- en blockchain-bedrijven hun kantoren in Dubai geopend hebben, waaronder Ripple. Zij hebben een regionaal hoofdkantoor in Dubai geopend in november van 2020. Ook Blockchain.com heeft laten weten dat ze bezig zijn met het openen van een lokaal kantoor. Hierover zeiden ze als slot het volgende:

“Crypto-investeerders in Dubai en de omliggende regio’s zullen binnenkort de volledige reeks retail- en institutionele brokerage-tools van Blockchain.com kunnen ervaren, waaronder bewaarservices, een beurs en OTC-crypto-makelaardijservices voor institutionele klanten. Als onderdeel van onze lokale inzet is Blockchain.com bezig met het openen van een lokaal kantoor en is het van plan mensen in de regio aan te nemen. We streven ook actief naar een lokale ‘Minimum Viable Product’-licentie, gevolgd door een volledige licentie zodra deze beschikbaar komt.”

Regulatie nieuws

Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie
De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt
Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten