Blockchain

Blockchain in Beijing: 140 overheidsdiensten aangesloten

De regering van Beijing heeft haar eerste applicatieblauwdruk openbaar gemaakt. Hieruit werd duidelijk dat er al 140 overheidsapplicaties op de blockchain-technologie zijn aangesloten, verdeeld over 3 categorieën.


De categorieën

De applicaties worden onderverdeeld over de categorieën: ‘gegevens delen en uitwisselen’, ‘zakelijke samenwerking verwerken’ en ‘elektronisch opslaan van certificaten’. Volgens een vertegenwoordiger van de blauwdruk is de blockchain-technologie een doorbraak geweest in het delen van gegevens die bij de traditionele wijze erg lastig is geworden. Tevens verbetert de blockchain de geloofwaardigheid en verbetert het ook nog eens de efficiëntie in het gehele proces.


Efficiëntie is nodig

En deze efficiëntie is ook zeker nodig. Bij bijvoorbeeld een het blockchain-systeem voor vastgoedregistratie, zijn al 11 overheidssectoren betrokken, die allemaal iets erover te zeggen hebben. Volgens een ambtenaar zullen de relevante afdelingen de registratie van het vastgoed afhandelen en de relevante informatie die hierbij speelt opslaan in de blockchain. Dit laatste is om de geloofwaardigheid van de elektronische licentie te kunnen waarbogen. Hierdoor kan de traceerbaarheid van het deelproces worden gerealiseerd.


Blockchain in China

De blockchain-technologie heeft in China enorme stappen gemaakt. Waar de technologie enkele jaren nog compleet onduidelijk was, is in een relatief korte periode veel onderzoek gedaan naar de technologie. Al dit werk lijkt zich nu uiteindelijk uit te betalen; naast de overheid stappen nu ook steeds meer bedrijven de blockchain-wereld in.

Onlangs werd bekend dat de Quarkchain in het land wordt ingezet om het gehele proces rondom bouwmaterialen beter te kunnen regelen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Tevens werd afgelopen maand een nieuw biedplatform gelanceerd. Op dit platform kunnen zowel individuen als bedrijven bieden op openbare middelen. Benieuwd naar dit onderwerp? Check dan dit artikel even.

Tot slot heeft China zijn cryptocurrency ranglijst bijgewerkt. Bitcoin daalt steeds verder in de lijst, terwijl diverse altcoins juist stijgen in plaats. Benieuwd waar Bitcoin staat en welke altcoin er eerste staat? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan!