Blockchain

Nieuw blockchain biedplatform wordt binnenkort in China gelanceerd

In de Chinese stad Kunming (provincie Yunnan), is de ontwikkeling en tevens ook interne tests voltooid van een nieuw, op de blockchain gebaseerd, openbaar biedplatform voor openbare middelen.


Verhandelen van openbare middelen

Regeringen gebruiken vaker de methoden van openbare middelen om grote middelen toe te wijzen aan zowel particulieren als openbare bedrijven die beloven een bepaald project te voltooien. Vaak zijn hier dan ook deze grote middelen voor nodig.

Dit wordt nu in China mogelijk via het biedplatform genaamd Kunyilian. Dit is een nieuw ontwikkeld en getest platform dat is gebouwd met behulp van de blockchain-technologie en is ontwikkeld door de techreus Tencent. Op het platform kunnen gebruikers openbare middelen op een veilige manier verhandelen. Bij het verifiëren van alle biedingsprocessen zullen centrale entiteiten nog wel nodig zijn. De verwerking zal worden uitgevoerd in combinatie met de blockchain-technologie.

Het systeem lijkt het goed te doen; tijdens de testperiode zijn namelijk bijna 60.000 blockchain-certificaten die betrekking hadden op de testaankopen uitgegeven. Hierdoor wil het platform zich nu uitbreiden door zijn diensten te gaan verlenen aan de meer dan 30.000 entiteiten die openbare middelen aanbieden in de Chinese provincie Kunming.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Hiermee zet China de ontwikkeling in de relatief nieuwe branche voort. Dit is een trend die de laatste tijd enorm gegroeid is in het land. Hierdoor maken zowel de Chinese staat als nationale overheden als bedrijven steeds meer gebruik van de blockchain-technologie. Met grote techreuzen zoals Alibaba en Tencent die de innovatie binnen deze ruimte lijken te leiden, worden enorm grote stappen gezet.

De Bitcoin (BTC) wordt in het land dan ook geprezen, zo blijkt. Zo werd namelijk onlangs bekend dat de voormalige vice-president van de People’s Bank of China (PBoC) Bitcoin een commercieel succes is. Hiernaast maakte hij vriendelijke uitspraken richting de digitale activa. Wil jij hier meer over weten? Check dan even dit artikel.

Hiernaast werd onlangs ook bekend dat de Chinese centrale bank een digitale valuta zou kunnen lanceren zonder dat wij hier enig weet van hebben. Dit zou mogelijk al in de huidige betalingsstructuur kunnen worden geïmplementeerd. De betalingsstructuur in China ligt dan ook al veel digitaler dan dat je zou verwachten. Zo wordt in het land veel betaald via de zeer uitgebreide, mobiele applicatie WeChat en kan ook worden betaald via een eenvoudige QR-code dat bij vrijwel ieder product wordt gegenereerd. Benieuwd naar dit onderwerp? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Tot slot heeft China onlangs haar vernieuwde cryptocurrency ranglijsten gepubliceerd. Bitcoin staat hier op plaats 12, ingehaald door 11 altcoins. Benieuwd naar deze ranglijst? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.