Blockchain

Quarkchain wordt in China ingezet voor beheer bouwmaterialen

De blockchain-onderneming ‘QuarkChain’ heeft een nieuwe samenwerking bekend gemaakt. De blockchain van het bedrijf de QuarkChain, gaat worden ingezet bij de ecologische afdeling van de noordoostelijke Chinese provincie Shanxi.


Ontwikkelen nieuw platform

Gezamenlijk wil de Chinese provincie Shanxi en QuarkChain een nieuw platform ontwikkelen, dat zich gaat richten op milieubeheer in combinatie met de blockchain-technologie. Dit platform zal vervolgens worden ingezet voor het beheer én de handel in bouwmaterialen.

Volgens het blockchain bedrijf is een dergelijk systeem dan ook erg nuttig, want alhoewel bouwmaterialen zich meestal in specifieke gebieden bevinden, deze wel, vaak op grote schaal, wereldwijd worden gedistribueerd. Een managementsysteem dat hier een beter toezicht bij biedt en tevens de ontwikkeling en gebruik van die middelen in kaart kan brengen is dan ook zeker geen overbodige luxe.


Oplossing klaar voor steden

Naar verluidt worden alle netwerkexploitanten verantwoordelijk gehouden voor het markttoezicht. Hierdoor zullen node-operatoren een enorm belangrijke rol gaan spelen. Om ervoor te zorgen dat alles netjes verloopt zullen ook verschillende overheidsdiensten informatie delen en toezicht houden op de exploitatie en het transport van de middelen.

De EGPB-oplossing van QuarkChain, dat het mogelijk maakt om alles via een systeem te volgen, is naar verluidt al in meerdere pilotgebieden ingezet en getest. Hierdoor zijn de kinderziektes er al uit en is het product naar verluidt gereed om ingezet te worden in steden. Een groot voordeel van de QuarkChain is dan ook de flexibiliteit ervan. Zo kunnen er naar verluidt meerdere ketens op één systeem worden bijgevoegd, waarvan iedere keten volledig anders kan zijn.

Het systeem wordt voornamelijk ingezet om supply chains te volgen, wereldwijd. Door dit type gegevens bij te houden en waarbij het onmogelijk wordt gemaakt om deze gegevens aan te passen, wordt het voor namaakproducten veel lastiger gemaakt om de markt te betreden.