Nieuws

“Blockchain is een bubbel” zegt Apple oprichter Steve Wozniak

Steve Wozniak vertelt dat hij van mening is dat blockchain een bubbel is. Hij vergelijkt de blockchain dan ook met het dotcom tijdperk. Wel zegt de Apple oprichter dat de techniek in de toekomst potentieel heeft.

Blockchain is een bubbel zegt Wozniak

Wozniak ziet een vergelijking met dotcom en blockchain. Hij vertelt dat er een zelfde soort hype rond de bedrijven hangt. Wozniak denkt dat blockchain, net zoals dotcom uiteindelijk overhyped is. “Dotcom was een bubbel en ik denk hetzelfde over blockchain.”  – Steve Wozkniak Toch zegt Wozniak dat blockchain potentieel heeft en dat het even kan duren voordat dit volledig tot uiting komt. Wozniak vertelt dat goede projecten geduld moeten hebben. Alleen dan kan het volledige potentieel benut worden. “Het verandert niet op een dag, veel van de blockchain-ideeën die echt goed zijn kunnen zichzelf opbranden door te vroeg uit te komen en niet voorbereid te zijn voor de lange termijn”. 

Wozniak ziet potentieel in Ethereum

Wozniak ziet potentieel in 1 cryptocurrency, namelijk Ethereum. De Apple oprichter zegt dat ETH op lange termijn blijft bestaan. Dit vanwege de veelzijdigheid waarmee ontwikkelaars eigen applicaties kunnen maken op de Ethereum blockchain. Eerder dit jaar vergeleek Wozniak Ethereum met Apple. Hij zei dat Ethereum misschien wel net zo groot en invloedrijk zou kunnen worden als Apple. Benieuwd naar de uitspraken van Wozniak eerder dit jaar? Lees dan het onderstaande artikel.
Steve Wozniak gelooft dat Ethereum de nieuwe Apple wordt