Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Blockchain-ontwikkelaar DFinity klaagt Meta aan

De non-profitorganisatie uit Zwitserland, Dfinity, is naar verluidt een rechtszaak gestart bij een rechtbank in Californië tegen Meta. Volgens het bedrijf worden ze ernstig geschaad door op enigerlei wijze te worden gelinkt aan Meta’s “smerige” geschiedenis van online privacyschendingen.

Onherstelbare schade

De blockchain-ontwikkelaar noemt de schade zelf inmiddels onherstelbaar, nadat Meta zijn rebranding had voltooid, waardoor het bedrijf een nieuw infinity-logo aannam.

Mark Zuckerberg, de topman van Meta, zei afgelopen jaar in een brief aan investeerders dat de naam Meta geïnspireerd was door zijn tijd om klassieke talen te studeren aan de universiteit. Meta is het Griekse woord voor ‘buiten’.

Kernmissie van Dfinity in twijfel trekken

In de aanklacht vanuit Dfinity wordt het volgende gemeld:

“Elke associatie tussen Dfinity en Meta zou ertoe leiden dat consumenten, inclusief gebruikers en ontwikkelaars, de kernmissie van Dfinity in twijfel trekken.”

Dfinity is in 2016 opgericht en registreerde zijn infinity-handelsmerk voor het eerst in 2017. Zijn logo werd voor het eerst bij het Amerikaanse octrooibureau geregistreerd in 2018. Gezien het feit dat de logo’s niet exact hetzelfde zijn en er wel degelijk verschillende variaties in zitten is het niet duidelijk of Dfinity een sterke case kan maken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten