hacker
Blockchain

Blockchain platform Nuls gehackt; bijna $480.000 weg

Het blockchain platform ‘Nuls’ is door hackers onder vuur genomen. Hackers wisten binnen het platform te dringen en voor bijna $480.000 aan NULS-tokens mee te nemen.


Ruim 540.000 tokens niet te traceren

Naar verluidt zijn er in totaal 2 miljoen tokens overgedragen. Ongeveer een kwart hiervan, zo’n 548.300 tokens, zijn de handelsmarkt binnengekomen en zijn niet meer te traceren. Deze ontraceerbare tokens hebben op dit moment een waarde van zo’n $131.000.


Hard Fork

Nuls heeft besloten om een hard fork uit te voeren op het blok 87.800. Op deze manier wil het bedrijf de strijd aan met de gevolgen van deze hack. Op dit moment zijn er nog 1451645 Nuls-tokens niet de markt op gekomen, omdat deze nog in het blok zitten. Wanneer het bloknummer 87.800 wordt bereikt, zullen deze resterende Nuls-tokens worden vernietigd.

Hierdoor wordt er geprobeerd om verliezen te minimaliseren. Na de hard fork, die zo snel mogelijk wordt vrijgegeven, moeten eigenaren van knooppunten een upgrade uitvoeren die zo snel mogelijk moet worden nageleefd. Mochten ze geen upgrade uitvoeren, dan lopen ze het risico om hun knooppunt te verliezen. Het lek dat is gebruikt om de hack te faciliteren is naar verluidt gedicht.


Klein gedeelte van circulerende voorraad

In totaal zijn de tokens die zijn gestolen maar een klein gedeelte van de totaal voorraad van circulerende tokens. Er zijn op dit moment meer dan 73 miljoen tokens die circuleren. Hierdoor zijn de gestolen tokens slechts 2% van het totaal aan circulerende tokens.

Er lijkt juist gehandeld te zijn, want op het moment dat dit artikel is gepubliceerd, heeft NULS slechts een daling van 1%. Diverse andere cryptocurrency-projecten die gehacked zijn geweest, verloren meer procent.