Blockchain-Technology
Blockchain

Blockchain vindt steeds beter de weg bij federale agentschappen

Federale agentschappen richten zich steeds vaker tot de blockchain, vanwege de efficiëntie, flexibiliteit, transparantie en veiligheid van de technologie.


Blockchain-technologie binnen federale overheid

Zo zou volgens het (online) tijdschrift FedTech de Amerikaanse ‘Food and Drug Administration’, afgekort de FDA, de relatief nieuwe technologie nu in gebruik hebben genomen.

Dat deze afdeling de blockchain-technologie nu gebruikt, komt omdat zij opzoek waren naar een effectieve manier voor het bijhouden van gegevens over het H1N1-varkensgriepvirus. Wat blijkt? De blockchain-technologie kan ook hierin een erg goede rol spelen.

Inmiddels is al een blockchain-applicatie ontwikkeld waarmee zij automatisch gecodeerde gegevens in realtime kunnen ontvangen vanaf meerdere bronnen. Dit is hiermee direct één van de eerste volledige implementaties van de blockchain-technologie binnen de federale overheid.


Meerdere overheidsafdelingen met blockchain bezig

Naast de Amerikaanse Food and Drug Administration is ook de afdeling financiële innovatie en transformatie met de blockchain-technologie bezig.

Zo hebben zij inmiddels al meerdere applicaties ontwikkeld; één voor het volgen van mobiele apparaten en één voor het beheer van softwarelicenties. Hiernaast is deze afdeling naar verluidt ook een samenwerking gestart met de nationale stichting voor wetenschap om te kijken of het gebruik van de blockchain-technologie de betalingsprocessen van subsidies eventueel kan verbeteren.

Tevens maakt de Amerikaanse afdeling voor gezondheid ook gebruik van de blockchain-technologie. Zij zouden de technologie inzetten om de koopkracht in bulk nog verder te vergroten, om de rapportagelast te verminderen, om de kosten voor industriële partners te verlagen en om de administratie voor leverancierstransacties te verbeteren.

Tot slot onderzoekt de FDA momenteel of de blockchain-technologie kan worden ingezet om bij te dragen om bedreigingen in voedselveiligheid op te sporen en tegelijkertijd de transparantie in de farmaceutische toeleveringsketen te vergroten. Al met al erg positieve ontwikkelingen omtrent de blockchain-technologie bij overheden. De technologie lijkt zich een weg te vinden in de hedendaagse (digitale) activiteiten.