Blockchain

Blockchain volgens voormalige IT Minister China nog lang niet volwassen

De voormalige minister van Wetenschap en Technologie in China, Wu Zhongze, is inmiddels een bekende expert op het gebied van digitale economieën. Volgens Zhongze heeft de relatief nieuwe blockchain-technologie nog een lange weg te gaan voor een volledige volwassenheid.


China niet veel verder dan EU of VS

Dit liet de voormalige minister weten in een interview met The Paper. Volgens hem is er op dit moment dan ook nog niet enorm veel verschil tussen de stand van China en de wereldwijd toonaangevende economieën zoals Europa en de Verenigde Staten (VS), als het neerkomt op de ontwikkeling van op blockchain gebaseerde ecosystemen.

Naar verluidt verbeterd China zich echter op diverse sectoren die nodig zijn voor de ontwikkeling hiervan. Hierbij valt te denken aan de productie van hardware, platformbeveiliging, financiële ontwikkeling en het binnenhalen van industriële investeringen.

Volgens Zhongze zal er in de toekomst tevens een nieuw economisch groeipunt ontstaan rondom de blockchain-technologie. Hiervoor moet de schaal van de industrie echter nog wel toenemen. Verwacht wordt dat dit ook zeker gaat plaatsvinden, dit heeft echter tijd nodig.


Versnelling groei blockchain

Volgens Zhongze zouden een aantal aankomende technologieën tevens kunnen bijdragen aan het versnellen van de groei van blockchain. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan 5G dat nu wereldwijd wordt uitgerold, maar ook kan gedacht worden aan kunstmatige intelligentie (A.I.), het gebruik van datacenters en door de integratie en ontwikkeling van het industriële internet.

China lijkt volop in te zetten op de blockchain-technologie. Zo hebben diverse Chinese beursgenoteerde ondernemingen miljoenen toegewezen aan de ontwikkeling van de blockchain-technologie.
Na een uitgebreide studie over hoeveel geld bedrijven besteden aan het onderzoek naar en ontwikkeling van de blockchain-technologie, bleek dat circa 20% van de jaarlijkse inkomsten van bedrijven aan dergelijke doeleinden besteed wordt.