Blockchain

Blockchain Week in Parijs verplaatst vanwege uitbraak Coronavirus

In de Franse hoofdstad Parijs hebben organisatoren een belangrijk lokaal blockchain-evenement opnieuw moeten plannen. Dit vanwege de uitbraak van het Coronavirus.


Eind van het jaar

Officieel stond het evenement gepland voor 31 maart tot 1 april 2020. Nu hebben de organisatoren laten weten dat het evenement wordt verplaatst. Naar verwachting wordt het evenement nu op 9 en 10 december 2020 gehouden.

Dit nieuws komt nadat de Franse overheid nieuwe richtlijnen heeft vrijgegeven, waardoor grote bijeenkomsten worden verboden. Deze grote bijeenkomsten kunnen namelijk de reikwijdte en ernst van de uitbraak van het virus vergroten.


Evenement blijft hetzelfde

Volgens de organisatoren verandert er verder vrijwel niets aan het evenement. Zo blijft de locatie, planning en opstelling hetzelfde. Wel wordt beloofd dat er meer sprekers zullen deelnemen aan het evenement.

Zo worden er al een aantal grote namen in de crypto-wereld verwacht. Naar verwachting zullen Changpeng Zhao, Bruno Le Maire, Jutta Steiner, Meltem Demirors, Ryan Selkis en Ben Livshits als sprekers deelnemen aan het evenement.


Het Coronavirus

De uitbraak van het Coronavirus laat grote sporen achter, op zowel de traditionele markt als de cryptocurrency-markt. Alhoewel de symptonen minder erg zijn dan verwacht, worden toch diverse cryptocurrency- en blockchain-gerelateerde evenementen over de hele wereld verplaatst naar een later tijdstip.

In Nederland is het aantal met Coronavirus besmette personen inmiddels gestegen naar 24. Geschat wordt dat iemand gemiddeld 2 à 3 anderen besmet. Hierdoor kan het virus potentieel snel gaan groeien. Dit aantal daalt echter doordat er diverse voorzorgsmaatregelen door heel het land heen worden getroffen.