Regulatie Nieuws

BlockFi geconfronteerd met hardhandig optreden door derde Amerikaanse staat

Volgens de regelgevers uit Texas is ‘BlockFi’s Interest Account’ (BIA) een beveiliging volgens de staatsregels. Hierdoor moet het aan aparte eisen voldoen en moet het bedrijf over extra vergunningen beschikken.


Stakingsbevel is ingediend

De ‘Texas State Securities Board (TSSB)’ heeft inmiddels een stakingsbevel ingediend tegen BlockFi. Dit verbod moet echter eerst door een rechter goedgekeurd worden voordat het officieel ingaat. BlockFi heeft hier op dit moment dus nog geen hinder van, maar dit verandert mogelijk in oktober, tijdens de hoorzitting. De indiening geeft het bedrijf echter wel de kans om formeel te reageren op de gemaakte beschuldigingen. Het bedrijf mag zijn activiteiten voortzetten zoals nu tot in ieder geval de hoorzitting. Het is nog te vroeg om te zeggen wat het uiteindelijke oordeel van de rechter zal gaan zijn. De handhavingsdirecteur van TSSB, Joe Rotunda, zei het volgende:

“Deze juridische actie biedt BlockFi en al zijn dochterondernemingen de mogelijkheid om te reageren op onze beschuldigingen en toelaatbaar bewijs te presenteren.”

De voorgestelde stopzettingsbevel zou BlockFi beletten zijn BIA-product aan te bieden zonder zich op zijn minst te registreren bij de effectentoezichthouder van de staat.


Texas de derde staat

Hiermee is Texas inmiddels de derde staat die beweert dat het rentedragende product van het crypto-leenplatform mogelijk in strijd is met de effectenwetten van de staat. Alabama en New Jersey waren Texas voor. BlockFi lijkt op dit moment nog niet heel erg in paniek te zijn. Het bedrijf Twitterde namelijk het volgende: “Wij zijn er vast van overtuigd dat de BIA wettig is.”

Alhoewel nog onderzocht moet worden op de beweringen vanuit de 3 staten kloppen, zou de manier waarop BlockFi te werk gaat mogelijk in strijd kunnen zijn met de effectenwetten die actief zijn in de Amerikaanse staten. In de indiening tegen BlockFi wordt het volgende gemeld:

“De BIA-producten vormen investeringscontracten, -aantekeningen of bewijzen van schulden die worden gereguleerd als effecten zoals die term wordt gedefinieerd door sectie 4.A van de Securities Act.”

Volgens Texas is BlockFi tevens al in april van dit jaar op de hoogte gesteld dat hun leenproduct mogelijk in strijd is met de regels voor staatseffecten in Texas. Het BIA-product werd echter ongehinderd aangeboden, waardoor een rechtszaak een logische vervolgstap is. De TSSB heeft aangegeven dat BlockFi ten minste 25.000 klanten in Texas heeft, met een totale activa van meer dan $690 miljoen.

BlockFi heeft in een reactie op de beschuldigingen van de toezichthouder van Alabama gezegd dat zijn renterekeningen geen effecten zijn. Mocht dit uiteindelijk ook zo zijn, dan hoeft BlockFi niets te vrezen. Mocht het product uiteindelijk wel als effect gezien worden, dan staat er wellicht een boete te wachten. Het is echter nog te vroeg in het gehele proces om hier een oordeel over te plaatsen.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten