Bitcoin Nieuws

BlockFi verstuurt per ongeluk honderden Bitcoins teveel in giveaway

BlockFi heeft momenteel een promotiecampagne lopen die onverwacht enorm duur gebleken is voor de cryptokredietverstrekker. Als onderdeel van deze promotionele giveaway, heeft BlockFi enorme hoeveelheden Bitcoins (BTC) gestuurd naar de winnende accounts.


Reactie en bevestiging BlockFi

Het ging zelfs zo ver dat een gebruiker 701 BTC ontvangen heeft op zijn wallet, wat een waarde heeft van ruim $28 miljoen tegen $40.000 per stuk. Het bedrijf draait nu echter alle transacties die het gedaan heeft terug, waarmee het ook direct zijn geld terugvraagt aan gebruikers die dat direct uitbetaald hebben. BlockFi Tweette hierover het volgende:

“Een aantal klanten die aan de handelspromotie van maart hebben deelgenomen, zien mogelijk een onnauwkeurige bonusbetaling in hun transactiegeschiedenis. Ons team werkt aan een oplossing en de juiste bedragen zullen binnenkort worden weergegeven.”

Inmiddels heeft ook de CEO van BlockFi, Zac Prince, een reactie gegeven via Twitter. Hier meldt hij het volgende:


Terugkrijgen van teveel uitbetaalde BTC

Volgens sommigen zou dit een rol kunnen hebben gespeeld in de recente Bitcoin-crash. Het is dan ook op dit moment nog niet precies bekend hoeveel van deze teveel uitbetaalde Bitcoin daadwerkelijk op de markt gekomen zijn door deze gemaakte fout. Het bedrijf doet er op zijn beurt alles aan om de teveel uitbetaalde Bitcoins terug te krijgen. Hiervoor hebben de betreffende gebruikers in eerste instantie een e-mail ontvangen met de volgende tekst:

“In navolging van de e-mail van gisteren geven onze gegevens aan dat je account nog steeds een rekening-courantkrediet heeft, gebaseerd op je onjuiste opname van een cryptobedrag dat je niet hebt gestort of verdiend met BlockFi op 17 mei 2021.”

Het geld wat door de gebruikers ontvangen is, wordt vervolgens teruggevraagd. Het bedrijf benadrukt hierbij dat het geld niet van de gebruikers is:

“Zoals vermeld in de “Renteaccountvoorwaarden”, is frauduleuze activiteit, inclusief elke poging om geld op te nemen waarvan u niet de eigenaar bent, niet overgeschreven naar uw Crypto Interest Account of niet hebt gekocht, ten strengste verboden.”

Mochten gebruikers de ontvangen BTC inmiddels uitbetaald hebben op wat voor een manier dan ook, zullen juridisch worden vervolgd door het bedrijf. De CEO van het bedrijf baart zich echter geen grote zorgen, want volgens hem gaat het het slechts om een fractie van de verliesreserves. Tevens zou het platform voorderest normaal functioneren.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten