Bitcoin, BTC, gouden bitcoin
Bitcoin

Blockstream CEO: Bitcoin kan binnen 9 jaar naar $10 miljoen stijgen

Blockstream CEO Adam Back is ervan overtuigd dat de Bitcoin koers het in zich heeft om binnen 9 jaar naar de 10 miljoen dollar te stijgen. Dat lijkt wellicht een vreemde voorspelling, maar over 9 jaar zou Bitcoin aan het einde van zijn zesde halving zitten. De enige voorwaarde die Back heeft voor deze voorspelling is dat er meer sidechains komen en de wallet-infrastructuur verbetert.

De voorspelling van Finney

Hal Finney is een computerwetenschapper die zich een groot deel van zijn carrière bezighield met de ontwikkeling van een digitale vorm van geld. Nadat Satoshi Nakamoto de code voor Bitcoin publiceerde was hij de eerste persoon, naast Satoshi, die de software draaide. Hij was in een transactie met Satoshi ook de eerste die Bitcoin ontving uit een transactie.

In 2009 voorspelde Finney al dat Bitcoin zou kunnen fungeren als een wereldreservemunt en in die rol een koers van 10 miljoen dollar per stuk zou kunnen bereiken. Toegegeven, de berekening van Finney was een ouderwetse ‘berekening op een bierviltje’ maar hij zag in 2009 al wat veel mensen nu pas zien.

In een Twitter-draadje van 12 februari komt Back terug op deze voorspelling van Finney en schrijft de computerwetenschapper hoe Bitcoin dat volgens hem kan bereiken. Ongeveer iedere twee jaar maakt de Bitcoin koers een verdubbeling door. Op dat tempo zou de market cap over 9 jaar ongeveer op 200 biljoen dollar uitkomen, waarmee de Bitcoin koers op 10 miljoen dollar per stuk ligt.

Er is verbetering nodig

Dat getal van 10 miljoen dollar halen we volgens Back niet zomaar. Als we Bitcoin naar dat koersniveau willen tillen, dan moeten de huidige schaalbaarheidsoplossingen verbeteren en moet de kwaliteit van de wallet-infrastructuur omhoog. “Ik denk dat het ‘interessant’ wordt tijdens de komende twee halvings en dan kan het snel gaan. We hebben niet veel tijd om te schalen,” aldus Back.

“We hebben iets nodig waar de volgende miljard gebruikers hun eigen UTXO en hun eigen sleutels kunnen bewaren op een censuurbestendige manier. Zonder dat we daarbij de beveiliging van de blockchain teniet doen,” zo vertelt de computerwetenschapper.

twitter bericht adam back

De volgende golf van adoptie komt volgens Back via zogenaamde golven van hyperbitcoinisatie. Dit zijn, zo vertelt Back, momenten waarop grote groepen mensen die te maken hebben met hyperinflatie richting Bitcoin vluchten. Het zijn veelbelovende voorspellingen, maar garanties hebben we uiteraard niet. Voor nu staat de koers nog gewoon onder de 22.000 dollar.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen