Bitcoin red
Bitcoin

Bloomberg-analist: ‘Bitcoin toont exit-signaal’

Als je het aan Bloomberg Intelligence analist Jamie Coutts vraagt, dan is het op dit moment gevaarlijk om in Bitcoin te zitten. Dit baseert de analist van het gerenommeerde Bloomberg op het feit dat de wereldwijde liquiditeit in contractie is. Simpel gezegd betekent dit dat er minder geld in omloop is, wat over het algemeen een negatieve druk op de Bitcoin koers oplevert.

Exit-signaal

Het trendmodel van Bloomberg geeft volgens Coutts al vanaf de Bitcoin koers van 29.500 dollar aan dat verkopen de beste keuze is. Sindsdien is de Bitcoin koers al met ongeveer 10 procent gedaald. Op het moment van schrijven tikt Bitcoin binnen op een koers van 26.319 dollar.

Daarmee is de koers weer een beetje hersteld van de ellende van de afgelopen dagen. Voor de afgelopen 24 uur staat er een stijging van 0,66 procent op de borden; terwijl het voor de afgelopen zeven dagen om een stijging van 2,30 procent gaat.

Wat dat betreft lijkt ook de verkoopdruk langzaam weg te vallen, maar volgens Coutts en Bloomberg is het nog altijd beter om bearish (en dus voorzichtig) te zijn op dit moment als het om Bitcoin gaat.

Wachten op wereldwijde liquiditeit

Om Bitcoin weer te laten stijgen is er volgens Coutts een uitbreiding van de wereldwijde liquiditeit nodig. Voorlopig lijkt het daar echter niet van te komen, zeker als hij naar de Verenigde Staten van Amerika kijkt. De Amerikaanse centrale bank is nog steeds in gevecht met de inflatie en lijkt voorlopig niet van koers te wijzigen.

Dat gevecht tegen de inflatie betekent dat ze proberen om zo min mogelijk nieuw geld in de economie te laten stromen. Nieuw geld betekent immers dat er een opwaartse druk op het prijspeil (de inflatie) ontstaat.

Wat dat betreft kan het nog wel even duren voordat Bitcoin weer een bullish-episode kan beginnen. Het lijkt erop dat we echt geduld moeten hebben tot de halving van april 2024 en moeten hopen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op korte termijn een Spot Bitcoin ETF goedkeurt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin vs. Goud: BTC koers van $640.000 in het verschiet?
Kiyosaki: Bitcoin van onschatbare waarde bij introductie van CBDC
BitGo CEO: ‘Bitcoin kan vervangen worden door iets beters’
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Hoeveel Shiba Inu (SHIB) bezit Elon Musk?