Bitcoin opties
Bitcoin

Bloomberg Analist: SEC Voert Constructieve Gesprekken Met Uitgevers van Bitcoin ETF’s

Vandaag bereikte de Bitcoin prijs even de $29.000, wat het dicht bij de psychologische grens van $30.000 brengt. Deze stijging wordt voornamelijk gedreven door het positieve sentiment omtrent de gesprekken over de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF.

Constructieve gesprekken met de SEC

Analisten van Bloomberg geven aan dat partijen die een spot Bitcoin ETF aanvraag hebben lopen, momenteel overleggen met de Amerikaanse SEC over essentiële aanpassingen voor goedkeuring. James Seyffart, een ETF-analist bij Bloomberg, verwijst naar een bericht van advocaat Scott Johnsson betreffende recente aanbevelingen van de SEC voor uitgevers van spot Bitcoin ETF’s. Hierin wordt onder andere besproken: bewaarprocedures, naleving van de GAAP, risicotoelichtingen en stroomverbruik bij het Bitcoin minen.

Positieve tekenen voor goedkeuring

Seyffart is van mening dat dit gunstige signalen zijn voor de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF door de SEC. “Hoewel we in de komende weken en maanden nog meer aanpassingen kunnen verwachten, is het een lopende dialoog vol feedback. Het is boeiend om te volgen welke verdere eisen de SEC aan deze documenten zal stellen.”

Newsbit berichtte onlangs dat Bloomberg-analisten Eric Balchunas en Seyffart de waarschijnlijkheid van goedkeuring van een spot Bitcoin ETF op 90% inschatten, na updates van het prospectus van Ark Invest en 21Shares. Bovendien gaf Eric Balchunas aan dat Fidelity Investments hun spot Bitcoin ETF heeft aangepast op aanraden van recente richtlijnen van de U.S. SEC. Andere uitgevers van Bitcoin ETF’s zijn ook bezig hun aanvragen te actualiseren, met verwachte aanpassingen in de nabije toekomst.

Bitcoin prijs nadert $30.000

In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin-prijs met 2% toegenomen en over de week gezien met 6%, mede door de discussies omtrent spot Bitcoin ETF’s. De koers nadert gestaag de $30.000, aangedreven door een positief marktsentiment. Na de opvallende aankopen door institutionele beleggers vorige week, anticiperen analisten op een toenemende vraag deze week.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%