XRP token, Ripple
Ripple

Bloomberg analyse: Is een Ripple (XRP) ETF in de maak?

Met de introductie van Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) is er ook toenemende belangstelling voor vergelijkbare Spot ETF-producten voor andere cryptocurrencies, waaronder XRP. In een recente aflevering van de Coinbase podcast over institutionele markten, gaf expert Seyffart echter aan dat de lancering van een XRP Spot ETF op korte termijn onwaarschijnlijk is.

Deze terughoudendheid is voornamelijk te wijten aan de huidige regelgevende onzekerheid rondom XRP. De kern van deze onzekerheid ligt bij de lopende rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, het bedrijf achter XRP. De uitkomst van deze zaak zal een significante impact hebben op de classificatie en regulering van XRP. Er heerst zorg dat de SEC XRP mogelijk nog steeds als een effect (‘security’) kan classificeren, wat de goedkeuring van een XRP Spot ETF in de weg zou staan.

Seyffart benadrukt verder het belang van een door de federale overheid gereguleerde futuresmarkt voor XRP, analoog aan die van Bitcoin en Ethereum (ETH). Hij uit zijn scepticisme over de kans dat de SEC in het huidige regelgevende klimaat directe spottransacties voor XRP zou goedkeuren. Op dit moment ontbreekt een dergelijke gereguleerde markt voor XRP, wat cruciaal lijkt voor de goedkeuring van een ETF.

Signalen van een aanstaande correctie

Een analyse van het blockchain data platform Santiment wijst uit dat momenteel 81% van de XRP beleggers in de winst staat. Historisch gezien duidt een dergelijk hoog percentage vaak op een naderende koerscorrectie. Dit fenomeen speelt een cruciale rol bij het voorspellen van toekomstige verkoopdruk en prijsschommelingen van XRP.

Typisch, wanneer een aanzienlijk deel van de beleggers winst realiseert, groeit de neiging om hun munten te verkopen. Dit kan resulteren in een verhoogd risico op een koerscorrectie, vooral in situaties waarin meer dan 80% van de adressen winstgevend is. Dit scenario benadrukt de mogelijke marktdynamiek waarbij winstnemingen van beleggers de prijs van XRP beïnvloeden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten