ripple, xrp, donker
Ripple

XRP beleggers let op: Historische indicator wijst op mogelijke koersdaling

On-chain gegevens van blockchain-analyseplatform Santiment onthullen een belangrijke historische indicator voor het XRP-netwerk. Een opmerkelijk hoog aantal adressen binnen de blockchain bevindt zich in een winstgevende positie, wat vaak een voorspeller is voor een mogelijke koerscorrectie. Deze trend roept de vraag op: wat kunnen beleggers verwachten van de toekomstige XRP koers volgens deze metriek?

Het X-bericht hieronder, gedeeld door Santiment, toont het percentage adressen dat momenteel winst maakt op hun XRP investeringen. Deze informatie is cruciaal om de potentiële verkoopdruk van de houders te begrijpen, wat weer inzichten biedt voor het voorspellen van toekomstige koersbewegingen.

Als een aanzienlijk aantal beleggers winst ziet op hun investeringen, is de kans groter dat zij geneigd zijn hun munten te verkopen. Omgekeerd, als slechts een klein percentage van de beleggers winst maakt, is de neiging om te verkopen minder. Deze patronen geven waardevolle aanwijzingen over de mogelijke richting van de XRP koers op korte tot middellange termijn.

81% van XRP houders in winst

Uit historische analyse blijkt dat er een verhoogde kans op een koerscorrectie bestaat wanneer een aanzienlijk deel van de XRP-bezitters zich in een winstgevende positie bevindt. Gebaseerd op deze inzichten zijn er specifieke risicozones gedefinieerd. Zo wordt een situatie waarin minder dan 60% van de adressen winstgevend is, beschouwd als een lage risicozone, wat wijst op een kleinere kans op een correctie.

Een percentage tussen de 60% en 80% wordt aangemerkt als de neutrale zone. Echter, zodra meer dan 80% van de adressen winst realiseert, neemt de kans op een correctie van de XRP koers aanzienlijk toe. Met de huidige metriek op 81%, lijkt de kans op een correctie in de nabije toekomst groter te zijn.

XRP koersverwachting

De huidige indicatoren suggereren dat de XRP-prijs zich momenteel stabiliseert rond een waarde van $0,56, wat lijkt te fungeren als een sterk steunniveau. Indien er een marktcorrectie plaatsvindt, is het volgende significante prijsniveau om in de gaten te houden $0,50. Dit zou een daling betekenen van ongeveer 11% ten opzichte van de huidige koers. Deze observatie onderstreept de relevantie van het huidige steunniveau voor XRP en wijst op de mogelijke richting en omvang van een eventuele koerscorrectie op korte termijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’