Bloomberg Laptop
Regulatie

Bloomberg Terminal breidt crypto-dekking met 40 munten uit

Bloomberg heeft bekend gemaakt dat het zijn dekking van cryptomarkten enorm heeft uitgebreid. De Bloomberg Terminal ondersteund nu de top 50 crypto-activa.

Grootste uitbreiding tot op heden

Deze beslissing komt dor het feit dat de wereldwijde institutionele belegger steeds meer interesse heeft in digitale activa’s zoals cryptocurrencies. In 2018 had Bloomberg al 10 cryptocurrencies opgenomen in zijn terminal, waardoor dit er nu 50 zijn in totaal. Financiële professionals en instellingen krijgen hierdoor toegang tot realtime financiële marktgegevens en kunnen direct transacties plaatsen.

Sinds 2013, toen Bloomberg begon met het tracken van de top cryptocurrency Bitcoin, is dit nu de grootste uitbreiding.

Volwassenheid van cryptomarkt

De Bloomberg Terminal wordt wereldwijd beschouwd als een baanbrekend hulpmiddel voor zowel professionele als institutionele beleggers. Dit omdat het een uitgebreide analyse aanbiedt, net als inzicht in compliance en potentiële risico’s. De terminal laat gebruikers tevens ook direct transacties uit te voeren. Bloomberg zegt dat het activa op de terminal onderzoekt via een datagestuurde aanpak en ervoor zorgt dat die aanpak samen met de cryptomarkten evolueert.

Gebruikers van de Bloomberg Terminal krijgen toegang tot de intraday-prijzen voor alle crypto die het volgt door CRYP te bezoeken.

Door nu extra cryptocurrencies toe te voegen wordt een volwassenheid van de cryptomarkt aangetoond. Financiële instellingen zullen nu veel beter naar hun mogelijkheden binnen de crypto-ruimte kijken om zowel platforms te ontwikkelen als winst te maken.

Regulatie nieuws

Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
‘Sam Bankman-Fried begreep door autisme niet wat hij deed’
SEC eist recordbedrag van 2 miljard dollar van Ripple
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?