Bitcoin (BTC) Node
Bitcoin

BlueWallet-Bitcoin-node wordt afgesloten: gebruikers worden aangespoord om geld op te nemen

BlueWallet heeft in een officiële verklaring laten weten dat het de verbinding met Lndhub, de Lightning-node, zal verbreken. Dit betekent dat BlueWallet niet langer lightning-operaties zal uitvoeren en dat gebruikers van het Bitcoin Lightning Network moeten overschakelen naar andere knooppunten om gebruik te blijven maken van de diensten van BlueWallet.

Populair Lightning-Network

Het Lightning Network is een layer-2 betalingsoplossing gebouwd op Bitcoin (BTC). Het Lightning Network wordt gebruikt om kleine hoeveelheden Bitcoin rond te sturen, satoshis of sats genaamd, vaak met behulp van een lightning wallet.

Met meer dan 42 BTC ($1 miljoen) aan liquiditeit is BlueWallet een veelgebruikte wallet op het Lightning Network. Volgens Amboss-gegevens heeft het grootste kanaal van BlueWallet een capaciteit van 4 BTC ($95.000). Veel bekende Bitcoiners bevelen BlueWallet vaak aan als een populair lightning-network. Calle benadrukte verder:

Het is belangrijk om te begrijpen dat Lndhub een protocol is dat helpt bij het koppelen van wallets aan accounts. BlueWallet is de wallet die momenteel wordt besproken, maar andere wallets, zoals Alby of Zeus, ondersteunen ook Lndhub.

Bevorderen van gedecentraliseerde oplossingen en zelfbewaring

Simpel gezegd wordt het account van BlueWallet bij Lndhub gewoon opgeheven, niet BlueWallet of Lndhub zelf. Alhoewel gebruikers hun sats nog steeds kunnen opnemen, is het niet langer mogelijk om nieuwe te maken of bestaande lightning-wallets bij te vullen op de LndHub-node. BlueWallet heeft publiekelijk verklaard dat gebruikers met sats die zijn verbonden met de lightning-node van BlueWallet, deze zo snel mogelijk moeten verplaatsen.

Op 30 april wordt de service definitief stopgezet. Het is dus noodzakelijk voor BlueWallet-gebruikers om vóór die tijd hun sats op te nemen of te verplaatsen naar een andere service. Reguliere BTC-wallets worden niet beïnvloed door deze nieuwe wijziging.

Alhoewel sommigen de verandering misschien als negatief zien voor de acceptatie van het Lightning Network, is het belangrijk om op te merken dat BlueWallet op hun website vermeldt dat ze “alleen oplossingen voor zelfbewaring ondersteunen”. De verandering is bedoeld om gedecentraliseerde oplossingen en zelfbewaring te bevorderen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken