crypto crash
Altcoin

BNB, Cardano, Solana en Polygon onderuit na aanval van SEC

Deze week staat natuurlijk grotendeels in het teken van de aanval van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op Binance en Coinbase, maar ook verschillende crypto-projecten moesten het ontgelden. De financiële toezichthouder van de Verenigde Staten labelde namelijk onder andere BNB, Cardano, Solana en Polygon als effecten voor de Amerikaanse wet.

Wat betekent dat?

We spreken van een effect voor de Amerikaanse wet als een financieel instrument een zekere winstverwachting met zich meedraagt, die het gevolg is van de uitgevende entiteit. Bijvoorbeeld een aandeel van een bedrijf.

Je mag als bedrijf of entiteit niet zomaar effecten op de markt brengen. De SEC is van mening dat dit in het geval van BNB, Cardano, Solana en Polygon wel is gebeurd.

Dat kan zomaar betekenen dat deze tokens niet lang meer te verkrijgen zijn bij de beurzen. Als de SEC gelijk krijgt in zijn oordeel, dan hebben beursplatformen namelijk speciale licenties nodig om deze tokens te mogen noteren.

Zo kan het zijn dat veel projecten hierdoor in de problemen komen en een flink deel van hun koerswaarde moeten inleveren. Dat is ook precies wat we zagen gebeuren bij BNB, Cardano, Solana en Polygon deze week.

Flinke dalingen

Het mag geen verrassing heten dat het BNB van Binance een harde tik kreeg als gevolg van de rechtszaak van de SEC tegen het beursplatform. BNB ging de afgelopen 24 uur met 4,16 procent onderuit en voor de afgelopen week gaat het zelfs om een daling van 18,42 procent.

Cardano deed het nog minder met een daling van 13,96 procent in de afgelopen 24 uur en een gigantische 26,66 procent in de laatste zeven dagen. Voor Solana gaat het om ongeveer 8 en 15 procent en voor Polygon om 13 en 24 procent.

De rechtszaak tegen Ripple heeft echter laten zien dat het nog lang kan duren voordat er daadwerkelijk een oordeel van de rechter is. Al is het ook goed mogelijk dat rechters het oordeel van de zaak tussen Ripple en de SEC in de toekomst zullen overnemen.

Wat dat betreft is de uitkomst van de zaak tussen Ripple en de SEC gigantisch belangrijk voor veel projecten binnen de industrie.

Altcoin nieuws

Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Worldcoin kent komende 6 maanden een inflatie van 19%
Hedera Hashgraph stijgt met 100 procent: Wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?