Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

BNB koers stijgt met 39 procent, maar de activiteit op de blockchain neemt af

De totale market cap van de crypto-industrie is sinds 30 juni aan een flinke opleving begonnen. In die periode zijn we van 860 miljard dollar naar de huidige 1,03 miljard dollar gestegen. Dat is een opleving van 20,6 procent in vijf weken tijd.

Ethereum mag voor die periode dan de absolute winnaar zijn met een stijging van 53 procent, maar BNB doet het met een koerswinst van 39 procent ook niet slecht.

Stevig op plek drie

Vanaf het begin van het jaar gemeten noteert de token van Binance nog altijd een min van 43 procent, maar de huidige market cap van 49,5 miljard dollar geeft het project een mooie derde positie. Althans, als we de stablecoins even buiten beschouwing laten. Daarmee is BNB de op één na grootste smart contract blockchain ter wereld na Ethereum. Verder is interessant dat de BNB Chain met PancakeSwap de grootste decentrale applicatie ter wereld huisvest.

De afgelopen zeven dagen kende PancakeSwap namelijk 843.630 actieve adressen. De BNB token functioneert primair als een gebruikstoken binnen het ecosysteem van Binance. Met BNB kunnen handelaren korting krijgen op hun trades of meedoen in bepaalde token-aanbiedingen. Technisch gezien geeft de token geen recht op winst of dividend van Binance, maar het profiteert wel van de groei van het bedrijf.

Hoe staat het netwerk ervoor?

De belangrijkste statistiek voor de gezondheid van de BNB Chain toont, ondanks de koerswinst van 39 procent over de afgelopen weken, enige tekenen van zwakte. De totale in het netwerk opgesloten waarde is namelijk gezakt naar 19,04 miljoen BNB. Terwijl dat vorig jaar nog piekte rond de 35 miljoen BNB.

Al moeten we niet vergeten dat de koersen destijds een stuk hoger stonden dan nu. Een ontwikkeling die ook zeker invloed heeft op de totale in het netwerk opgesloten waarde. Ter vergelijking, de totale in Ethereum opgesloten waarde ligt momenteel op 24,4 miljoen Ether. Met als extra kanttekening dat een Ether momenteel 5 keer zoveel waard is als een BNB token.

Ondanks het feit dat de BNB Chain nog steeds bijna 1 miljoen actieve adressen per dag telt, is dat aantal enige tijd geleden een stuk hoger geweest. De bearmarkt heeft dus zeker zijn impact op het ecosysteem van Binance. Als we de bovenstaande grafiek bekijken, dan lijkt er op dit moment ook zeker nog geen sprake van herstel.

Altcoin nieuws

Ethereum Classic koers stijgt naar hoogste punt in 4 maanden tijd Ethereum Classic koers stijgt naar hoogste punt in 4 maanden tijd
37.000 decentrale applicaties op Polygon, stijging van 400% in 2022 37.000 decentrale applicaties op Polygon, stijging van 400% in 2022
Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten