Binance Coin, bnb
Altcoin

BNB koers ziet er bullish uit, maar er zijn ook valkuilen

BNB is een van de tokens die zich relatief stabiel weet te houden, ondanks de problemen op de cryptomarkt sinds medio maart. Dit lijkt mede te danken aan het verbeterende sentiment rondom Binance.

Na de enorme boete van ruim $4 miljard vorig jaar bereikte het sentiment rondom Binance een dieptepunt. Nu lijkt het tij te keren, en daar profiteert ook BNB van.

Bullish over BNB?

Dat het sentiment met betrekking tot BNB op dit moment positief lijkt, zien we ook in de financieringsrente op de derivatenmarkt.

De financieringsrente is een periodieke betaling tussen handelaren in futures-contracten om ervoor te zorgen dat de contractprijs dicht bij de spotprijs blijft. Het weerspiegelt het verschil tussen de eeuwige contractprijs en de onderliggende assetprijs, en beïnvloedt long en short posities.

Een positieve financieringsrente duidt erop dat longposities de markt domineren, terwijl negatieve rentes aangeven dat shortposities de overhand hebben. Aangezien de financieringsrente van BNB nu positief is, zetten handelaren waarschijnlijk in op een stijgende koers.

Heel simpel gezegd zijn er meer traders die wedden op koersstijgingen van BNB dan mensen die inzetten op dalingen.

Correlatie met Bitcoin verbetert

Ten tweede verbetert ook de correlatie van BNB met Bitcoin, de grootste cryptocurrency ter wereld. Een hoge correlatie van een asset met Bitcoin kan zowel positief als negatief uitpakken, afhankelijk van de manier waarop de Bitcoin koers zich weet te ontwikkelen.

Wat dat betreft is het voor tokenhouders van BNB te hopen dat Bitcoin op de korte termijn weer een aanval op zijn all-time high van $73.800 opent.

BNB Correlatie met Bitcoin
BNB Correlatie met Bitcoin. Bron: TradingView

Dit kan er ook aan bijdragen dat de koers van BNB zijn opwaartse trend voortzet en mogelijk zelfs de cruciale weerstand van $618 doorbreekt.

BNB koersvoorspelling: de $618 barrière slechten

Voor BNB is de koers van $618 sinds begin april een bijna onneembare vesting. Ondanks meerdere pogingen kon de altcoin dit prijsniveau niet als steun vasthouden.

BNB Prijsanalyse
BNB Prijsanalyse. Bron: TradingView

De veranderende wind kan de koers van BNB er dit keer wel overheen duwen. Dit zou de altcoin in staat stellen om een rally te starten en richting $640 te gaan.

Mislukt die poging echter opnieuw, dan is de kans groot dat de cryptocurrency definitief de steun voor de opwaartse trend verliest. Hierdoor zou de prijs van BNB kunnen dalen naar $575. Wat dat betreft kan het op dit moment alle kanten op voor BNB.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BNB of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken