Newsbit

Mining Bitcoin (BTC)

Bobby Lee: Bitcoin zal meer waard worden dan Goud

Mining Bitcoin (BTC)

Crypto analist Bobby Lee vertelt dat de totale waarde van alle Bitcoins dan van goud zal overtreffen. Volgens Lee kan 1 BTC uiteindelijk zelfs $1 miljoen dollar waard kunnen zijn. Deze uitspraken deed Lee in een reeks tweets.


“Bitcoin wordt meer waard dan goud”

De totale waarde van goud is $8 biljoen dollar, dit terwijl alle Bitcoins op de wereld slechts $160 miljard waard zijn. Hoewel de totale marktwaarde van Bitcoin op het moment dus vijftig keer kleiner is, denkt Lee dat in 2028 een ommekeer plaats gaat vinden.

“Ik voorspel dat de “flippening” het moment dat de Bitcoin meer waard is dan goud, binnen 9 jaar zal gebeuren. Dat zal betekenen dat 1 BTC meer dan $500.000 dollar waard zal zijn.” vertelt hij.

Zoals veel andere crypto analisten, baseert Lee zijn argument voor de enorm hoge Bitcoin prijs, op het dalende aanbod van BTC tokens. Door de Bitcoin halving zal de munt zeldzamer worden en dus duurder vertelt hij. Ook merkte hij op dat in het volgende decenium de hoeveelheid Bitcoins die aan elke miner wordt vrijgegeven drie keer zal halveren. Hij vertelt:

“Tegen het 20e jaar zal de dagelijkse nieuwe Bitcoin productie slechts ~ 255 BTC zijn – een jaarlijkse inflatie van minder dan 0,5%. Schaarser dan goud! ” vertelt Lee.


Fundamentals sterker dan ooit

Ondanks de recente prijsdaling blijven veel crypto analisten positief te zijn. De fundamentals worden steeds beter dus waarom zou de koers niet verder kunnen stijgen?

De Bitcoin hashrate ligt bijvoorbeeld hoger dan ooit. Wat betekent dat het BTC netwerk steeds sneller en betrouwbaarder wordt. Ook zien we het Bakkt platform steeds meer wordt gebruikt en het handelsvolume stijgt vanuit institutionele investeerders. Daarnaast zien we dat er eidenlijk regulatie komt vanuit overheden, iets waar de cryptowereld al jaren lang naar hunkert. En tot slot is 1 van de grootste landen ter wereld, China, plotseling zeer positief over de blockchain technologie.

Naast de Bitcoin halving die eraan komt kunnen al deze sterke fundamentele argumenten ervoor zorgen dat de BTC prijs stijgt naar nieuwe record hoogtes.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top