NFT Nieuws

NFT Nieuws

Bored Ape Yacht Club doneert $1 miljoen in Ethereum aan Oekraïne

De NFT-collectie genaamd ‘Bored Ape Yacht Club’ heeft aangekondigd dat het $ 1 miljoen heeft gedoneerd aan het officiële Ethereum wallet adres van Oekraïne.


Weer een grote crypto donatie voor Oekraïne

Het Twitter-account van de Bored Ape Yacht Club deelde de donatie. Ook liet het een Etherscan-transactielink zien waaruit bleek dat het 388.999 ETH (iets meer dan $ 1 miljoen) heeft gestuurd naar het crypto adres van Oekraïne. De makers van misschien wel de bekendste NFT-collectie vertelde geïnspireerd te zijn door de community die ook al bijna 1 miljoen dollar heeft gedoneerd.

Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Wat is de Bored Ape Yacht Club?

Om te weten wat de Bored Ape Yacht Club is moet je eerst weten wat NFT’s zijn. NFT’s (Non Fungible Tokens) zijn unieke tokens die bestaan op een blockchain die het eigendom van kunst, verzamelobjecten, vastgoed of bijvoorbeeld stukken land in de metaverse vertegenwoordigen.

De Bored Ape Yacht Club is één van de bekendste en duurste NFT-collecties. Het is een cultureel symbool geworden in de NFT-ruimte. Zeker nu beroemdheden als Snoop Dogg, Eminem, Steph Curry en Memphis Depay allemaal zo’n NFT bezitten. Momenteel is de Bored Ape collectie de op één na grootste NFT-collectie aller tijden, gebaseerd op de ranglijst van OpenSea op de markt, met meer dan $1 miljard aan verkopen.

De donatie aan Oekraïne van de Bored Ape collectie is zeker niet de eerste uit de cryptowereld. Een aantal andere crypto, NFT en web3 projecten hebben grote crypto donaties gedaan aan het land dat wordt aangevallen door Rusland. Tot op heden heeft Oekraïne volgens gegevens van Merkle Science al meer dan $ 88 miljoen aan cryptocurrency-donaties ontvangen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten