Exchange

Braziliaanse cryptocurrency exchanges hard door wetgeving geraakt

In Brazilië is de belastingdienst actief bezig geweest met het reguleren van de cryptocurrencymarkt. Het resultaat? Vooral de kleinere exchanges in het land worden geraakt.


Boetes en gevolgen regelgeving

In Brazilië zijn nieuwe belastingnormen geïntroduceerd die van invloed zijn op de cryptomarkt. Deze normen vallen zo zwaar dat twee belangrijke crypto exchanges in het land ervoor gekozen hebben de deuren te sluiten. De boetes zijn naar verluid te hoog en de gevolgen van de nieuwe regelgeving zijn te zwaar, aldus de exchanges.

Alle bedrijven in Brazilië die cryptocurrencytransacties uitvoeren moeten deze melden. Doen ze dit niet, kunnen ze een boete ontvangen. Deze boetes variëren van 500 Braziliaanse Real (BRD) tot 1500 BRD, ofwel van circa €120 tot circa €360.


Daling handelsvolume

Nadat de regelgeving in is gegaan, is een aanzienlijke daling in handelsvolume opgetreden. Het lijkt erop dat de markt in het Zuid-Amerikaanse land minder aantrekkelijk is geworden voor de kleinere cryptocurrency exchanges.


Vergelijkbare problemen

De cryptocurrency exchange Latoex ondervindt vergelijkbare problemen in Brazilië. Zo kan het bedrijf een boete van 100.000 BRD tegemoet zien als zij niet voldoen aan een opschortingsopdracht. De Braziliaanse Securities and Exchange Commission heeft deze opdracht uitgegeven. 100.000 Braziliaanse real staat gelijk aan circa €21.250.