Blockchain Nieuws

Braziliaanse Nubank gaat loyaliteitstokens lanceren op Polygon-blockchain

Nubank is een fintech-bank uit Brazilië. Zij hebben bekend gemaakt dat zij hun eigen ‘Nucoin’-token gaan lanceren op de blockchain van Polygon. Dit zou de weg vrijmaken voor een beloningsprogramma voor de 70 miljoen klanten van Nubank in Latijns-Amerika.

Eerste helft van 2023 beschikbaar

Naar verwachting zal de token in de eerste helft van 2023 beschikbaar worden gesteld, mochten er geen onverwachte vertragingen komen. Om deel te nemen aan het loyaliteitsprogramma hoeft er niets gedaan te worden, iedereen zal automatisch mee doen zonder dat hier kosten bij komen kijken.

Mochten de klanten van de bank ervoor kiezen om de tokens in te wisselen, dan kan dit op de site van de bank. De tokens kunnen namelijk voor diverse producten of kortingen ingewisseld worden. De general manager van de bank, Fernando Czapski, zei het volgende:

Dit project is een nieuwe stap vooruit in ons geloof in het transformatieve potentieel van blockchain-technologie en om het nog meer te democratiseren, verder gaand dan de aankoop, verkoop en onderhoud van cryptocurrencies in de Nu(bank)-app.

Product beter verfijnen voor lancering

In eerste instantie zullen ongeveer 2.000 klanten uitgenodigd worden om deel te nemen aan een bespreking, waar alle projectdetails uitgebreid besproken zullen worden. Dit is inclusief het gedecentraliseerde proces van productcreatie en de Web3-functies.

Volgens Czapski hebben ze gekozen om een groep klanten bij dit proces te betrekken om het product beter te kunnen verfijnen, voorafgaand de publieke lancering. Dit zou op zijn beurt ook moeten zorgen dat het product vanaf de dag van lancering beter aansluit op de verwachtingen en behoeften van hun klanten.

Nut van blockchain en crypto

Dat zo’n grote bank nu een eigen crypto aan gaat bieden is volgens Polygon een sterk bewijs van het nut dat blockchain en crypto te bieden hebben. Het is tevens niet de eerste keer dat de bank de crypto-wereld in stapt.

Afgelopen mei ging de bank al een samenwerking aan met Paxos zodat hun klanten crypto’s kunnen verhandelen. Via een nieuwe app van de bank hoeft nu er geen nieuwe rekening meer te worden geopend om deze digitale activa’s over te maken of op te slaan. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van de bank binnen de crypto-wereld zal zijn.

Blockchain nieuws

Genesis is Gemini Earn gebruikers 900 miljoen dollar schuldig
Alameda Research investeerde 1,15 miljard dollar in crypto miner Genesis Digital
Animoca komt met Metaverse fonds van miljard dollar voor ontwikkelaars
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten