Exchange Nieuws

Breaking: Binance legt handel stil vanwege storing

Er gaat op dit moment iets heel goed mis bij het grote Binance, want de spothandel is volledig stopgezet op het platform van Changpeng Zhao. “We zijn op de hoogte van een probleem met betrekking tot de spothandel op Binance. Alle spothandel is momenteel geschorst terwijl we het probleem zo snel mogelijk op proberen te lossen”, aldus Binance via Twitter.

Eerste analyse

Uit een eerste analyse van het beursplatform blijkt dat de problemen wel meevallen. Het gaat om een bug in de matching-engine, die orders aan elkaar moet koppelen. De fout zit in een trailing stop order, die blijkbaar even niet goed werkt op dit moment, wat mogelijk schade veroorzaakte bij gebruikers. Binance verwacht dat het ongeveer 30 tot 120 minuten duurt om de fout te herstellen, zo liet het 30 minuten geleden weten.

Zowel stortingen als opnames zijn op dit moment gepauzeerd als een “standaardprocedure” als we Binance mogen geloven. Als reactie op het nieuws donderde de Bitcoin koers even flink naar beneden, maar inmiddels ligt deze alweer boven de 28.000 dollar. Het lijkt erop dat de markt zich geen gigantische zorgen maakt om de situatie bij Binance.

Laten we hopen dat het inderdaad is wat Binance aangeeft en dat de problemen binnen 30 tot 120 minuten helemaal verholpen zijn. Als Binance in grotere problemen zit, dan zou dat voor Bitcoin op een wel heel slecht moment komen. De koers is zich immers eindelijk weer een beetje aan het herstellen van het ellendige jaar 2022.

‘Weinig invloed op de koers’

Als we Changpeng Zhao mogen geloven, dan heeft het uitvallen van het matching engine bij Binance waarschijnlijk weinig effect op de koers. “Als de grootste beurs ter wereld de handel stopt, dan bewegen de prijzen niet zoveel. Als er beweging zit in de koers op de kleinere beursplatformen, dan zal het diepere orderboek van Binance dat herstellen zodra de markten daar weer opengaan, waardoor deze mensen geld verliezen. Handelaren weten dit”, aldus Changpeng Zhao.

Voor nu is het dus wachten op de terugkeer van Binance, wat ergens ook nog wel spannend is. De berichtgeving lijkt prima en de updates zijn sterk. Maar ergens heeft het omvallen van FTX voor een klein vertrouwensprobleem gezorgd, waardoor dit ook niet helemaal fraai aanvoelt. Waarschijnlijk is er niets aan de hand, maar je weet het nooit in deze industrie.

Exchange nieuws

Rechtszaak van SEC tegen Binance veroorzaakt onzekerheid in de cryptosector
Kraken ondervindt gatewayproblemen: opnames, stortingen zijn vertraagd
BNB meer dan 10 procent onderuit na aanklacht SEC tegen Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen