Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Breaking: EU-Parlement stemt tegen verbod op PoW-mechanisme

Even was er twijfel over het gebruik van Proof-of-Work (PoW) cryptocurrencies in Europa. Dit doordat de Europese Unie een stem uit zou brengen over een wettelijk kader voor het beheer van virtuele valuta. Sommige analisten verwachtten dat hier wel eens een verbod op Proof-of-Work crypto’s uit zou kunnen komen. Zo’n verbod is vandaag gelukkig afgewend.


EU parlement stemt tegen verbod op PoW crypto’s

Vandaag, 14 maart, besloot de Commissie Economische en Monetaire Zaken van het Europees Parlement namelijk tegen het verbod op Proof-of-Work-mechanismen te stemmen. De bepaling die PoW-cryptocurrencies had kunnen dwingen over te schakelen naar meer milieuvriendelijke mechanismen, kreeg niet de vereiste stemmen in het parlement.

Het Proof of Work consenus kost veel energie. En als gevolg hiervan is het proces intensief onderzocht door wetgevers in de Europese Unie vanwege zorgen over het energieverbruik. Naarmate de populariteit van Bitcoin is toegenomen, is ook de controverse over het energieverbruik en de impact op het milieu toegenomen. Ongeacht het feit dat volgens het laatste rapport BTC goed was voor slechts 0,08% van de CO2-uitstoot in de wereld.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Goed nieuws voor Bitcoin

Een eerdere versie van de regelgeving bevatte een duidelijke sectie die pleitte voor een beperking van cryptodiensten die afhankelijk waren van ecologisch niet-duurzame consensustechnieken vanaf januari 2025. De clausule werd uiteindelijk echter ingetrokken als gevolg van wijdverbreid verzet.

In een tweede versie was de problematische paragraaf ingetrokken. Maar desalniettemin bevatte het nieuwe ontwerp een suggestie die identiek is aan het vorige, waarin staat dat crypto-activa “zullen onderworpen zijn aan minimale ecologische duurzaamheidsnormen met betrekking tot hun consensusmechanisme dat wordt gebruikt voor het valideren van transacties”, wat verwijst naar crypto’s die Proof of Work gebruiken als een consensusmechanisme voor het bevestigen van transacties.

Aangezien Bitcoin gebruik maakt van het Proof of Work consensus en niet zomaar om kan switchen, zou het rechtstreeks door deze wetgeving zijn getroffen als de EU er niet tegen had gestemd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten