MicroStrategy Bitcoin
Regulatie

Breaking: Michael Saylor aangeklaagd wegens belastingfraude

Karl Racine, de procureur-generaal van Washington, heeft aangekondigd dat hij de voormalige CEO van MicroStrategy, genaamd Michael Saylor, aanklaagt wegens het niet betalen van belastingen.

“Saylor is Washington honderden miljoenen dollars schulding”

Karl Racine zegt dat Satlor nooit inkomstenbelasting heeft betaald in Washington en dat is dan ook waarom de procureur generaal de oud CEO van MicroStrategy beschuldigt van het plegen van fraude.

De procureur-generaal voegt eraan toe dat hij MicroStrategy ook aanklaagt wegens vermeende samenzwering om Saylor te helpen bij het ontwijken van belastingen. Racine beweert dat Saylor honderden miljoenen dollars schuldig is.

In zijn klacht beweert het kantoor van de procureur-generaal dat Saylor “op frauduleuze wijze beweerde” een inwoner van Florida of Virginia te zijn om te profiteren van aanzienlijk lagere belastingtarieven. Zijn Facebook-berichten, die in de klacht zijn opgenomen, bewijzen echter dat hij zijn woonplaats in Washington D.C. aanhield.

Facebook bericht van Saylor waaruit moet blijken dat hij in Washington woonde

Aandeel MicroStrategy crasht

Zoals Newsbit heeft gemeld, stapte Saylor eerder deze maand op als CEO van MicroStrategy. MicroStrategy, de grootste houder van Bitcoin onder beursgenoteerde bedrijven, is hard getroffen door de koersval van Bitcoin. Het bedrijf boekte een verlies van $1 miljard in het tweede kwartaal van 2022.

Ook het nieuws dat Michael Saylor en MicroStrategy zelf aangeklaagd worden is zeer nadelig voor het bedrijf. Het aandeel MicroStrategy is na het nieuws al met meer dan 6,5 procent gedaald.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins