Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Vitalik Buterin kondigt datum voor ‘Ethereum Merge’ aan

De ‘Ethereum Merge’ is een evenement waar de ETH community reikhalzend naar uitkijkt. De Merge is het afgelopen jaar verschillende keren uitgesteld, maar nu heeft het een definitieve datum, zo vertelt de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin

Ethereum Merge zal plaatsvinden in de zomer van 2022

Tijdens de Ethereum Merge zal het Ethereum netwerk na lang wachten overgaan van een Proof-of-Work consensus naar een Proof-of-Stake consensus. Na verschillende vertragingen opgelopen te hebben in het afgelopen jaar, kondigde Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, vandaag de datum voor “The Merge” aan.

Op een ‘Web 3.0 ETH ontwikkelaars bijeenkomst’ vertelde hij dat “The Merge” het grootste evenement is in de ontwikkeling van de altcoin in 2022. Ethereum-ontwikkelaars werken nu al bijna zeven jaar aan het nieuwe Proof-of-Stake systeem en dat al het werk zal komen samen in de zomer van 2022.

Een Ethereum ontwikkelaar genaamd, Preston van Loon, kondigde aan dat ‘The Merge’ al in augustus van dit jaar live zou kunnen gaan. Hij zei:

Voor zover we weten, is augustus, als alles volgens plan verloopt, een logische datum.

Verder vertelde hij ook dat op 8 juni het Ropsten testnet gemerged zal worden.

Vitalik Buterin erkende de aankondiging en zei dat het afhangt van de problemen die zich voordoen tijdens de ontwikkeling; als alles volgens plan verloopt, is de zomer van 2022 de ideale tijd voor het Ethereum-mainnet om te migreren van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Buterin zei het volgende:

Als alles goed gaat, is het de bedoeling dat de Fusie in de zomer plaatsvindt. Als er geen problemen zijn, zal de Fusie in augustus plaatsvinden. Als er problemen zijn, is september mogelijk en oktober mogelijk. Ethereum wordt eindelijk een Proof-of-Stake-netwerk.

De lange weg naar Ethereum 2.0

De basis van Ethereum Merge werd gelegd door de “Beacon Chain”. Dat is fase 0 op de roadmap. De beacon chain is een keten die staking op het netwerk introduceerde en dient als consensuslaag voor de Ethereum-blockchain. Deze Beacon Chain ging live op 1 december 2020. Hierdoor werd het hele netwerk energiezuiniger en werd staking mogelijk. Deze chain is echter nog niet gekoppeld aan het Ethereum-mainnet.

De Ethereum Merge zal het mainnet koppelen met de Beacon Chain, waardoor het consensus van het Ethereum netwerk verandert in Proof of Stake.

Na de lancering van de Beacon Chain op 1 december 2020 volgden nog drie belangrijke evenementen, namelijk:

  • Upgrade naar Berlin (april 2021): geoptimaliseerde gaskosten en meer ondersteuning voor meerdere transactietypes.
  • London hard fork (augustus 2021): Introductie van EIP1559, burn van basisvergoedingen bij transacties.
  • Altair hard fork (oktober 2021): upgrade voor Beacon Chain.

Na al deze upgrades kwam ‘The Merge’ steeds dichter bij. Na een paar keer vertraging opgelopen te hebben lijkt het er deze zomer toch echt van te komen.

De belangrijkste functies van Ethereum 2.0

De overgang van Ethereum naar Proof-of-Stake zal naar verwachting een geweldige upgrade zijn voor ETH-investeerders en de gemeenschap. Dit vanwege de volgende redenen:

Hogere energie-efficiëntie: de Ethereum-blockchain is vaak bekritiseerd vanwege het hoge energieverbruik. De verandering in het consensusmechanisme vermindert dit energieverbruik drastisch. Ook zal de efficiëntie van het netwerk een stuk hoger liggen na de upgrade.

Verminder het risico van centralisatie: Overgang naar Proof-of-Stake zou leiden tot minder centralisatie omdat het meer validators zal krijgen. Hierdoor wordt het netwerk veiliger en moeilijker te hacken.

Als ‘The Merge’ voltooid is zullen er geen miners meer zijn om de transacties op het netwerk te valideren. Het zullen vanaf dat moment stakers worden. Al met al zal ETH 2.0 een stuk sneller, goedkoper, minder energie behoevend maken. Allemaal heel goed nieuws dus. Het is dan ook niet zo gek dat verschillende analisten verwachten dat de ETH prijs de komende tijd flink kan gaan stijgen.

Ethereum nieuws

Ethereum-whale uit ICO-tijdperk verplaatst 145.000 ETH Ethereum-whale uit ICO-tijdperk verplaatst 145.000 ETH
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten