Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Britse financiële waakhond onderzoekt 50 niet-geautoriseerde cryptobedrijven

De Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk, of FCA, heeft aangekondigd dat het 50 actieve onderzoeken heeft uitgevoerd. Dit is onderdeel van zijn inspanningen om niet-geregistreerde cryptobedrijven hard aan te pakken.


Onderzoek tegen cryptobedrijven

In een aankondiging op donderdag zei de FCA dat het in de afgelopen zes maanden meer dan 300 zaken had geopend tegen niet-geregistreerde cryptobedrijven. Velen hiervan kunnen oplichters zijn. Bovendien zei de financiële waakhond dat het 50 actieve onderzoeken uitvoert, waaronder mogelijk strafrechtelijke onderzoeken, tegen geautoriseerde cryptobedrijven.

Volgens de FCA stuurden inwoners van het VK tussen april en september 2021 16.400 aanvragen in, mede over crypto gerelateerde oplichting. De regelgevende instantie zei dat dat het onder andere meer assertief toezicht wil houden. Daarnaast wil het strenger zijn voor de bedrijven die willen opereren in het Verenigd Koninkrijk.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Regelgeving voor cryptobedrijven

In januari startte de financiële waakhond gesprekken over de regelgeving, waaronder het toepassen van de regels voor financiële promotie voor investeringen met een hoog risico, inclusief crypto. De groep accepteert feedback tot 23 maart.

Crypto exchanges en bedrijven die crypto gerelateerde diensten aanbieden, moeten zich bij de FCA registreren om te kunnen werken voor de gebruikers uit het VK. Op 23 februari hadden 32 bedrijven goedkeuring gekregen om te opereren als Registered Crypto Asset Service providers in het VK. Dit jaar heeft de groep crypto licenties verleend aan de Britse dochterondernemingen van Uphold en eToro. Daarnaast heeft het crypto licenties verleend aan Light Technology.

In het Verenigd Koninkrijk hebben andere regelgevende instanties actie ondernomen tegen cryptobedrijven. Ze hebben de crypto wereld vaak in verband brachten met illegale transacties en andere illegale activiteiten. In december verbood de Advertising Standards Authority advertenties van verschillende grote crypto exchanges. Hierbij werd een promotie door de Europese tak van Coinbase als “misleidend” bestempeld. Daarnaast merkte Advertising Standards Authority op dat een advertentie van Kraken-operator Payward geen goede waarschuwing bood tegen de potentiële financiële risico’s.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten