Engeland Vlag
Blockchain

Britse particulieren investeerden meer dan 30 miljard pond in crypto

Hoewel de cryptomarkt een behoorlijk volatiel jaar achter de rug heeft, leert nieuwe data ons dat de Britse bevolking zich daar weinig van aantrekt. De eilanders investeerden volgens data van VoucherCodes tot nu toe 31,795 miljard pond (ongeveer 34,7 miljard euro) in crypto. Deze totale hoeveelheid is berekend door het gemiddelde van 473 pond per persoon te vermenigvuldigen met de totale bevolking.

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin

Uit het onderzoek blijkt dat 34 procent van de Britse bevolking verschillende cryptocurrency’s heeft. De populairste munt onder de Britten is uiteraard Bitcoin. Ruim 20 procent van de mensen heeft Bitcoin in hun portfolio. Bitcoin wordt gevolgd door Ethereum met 8 procent, terwijl Dogecoin op plek 3 staat met 6 procent. Op basis hiervan is duidelijk dat Bitcoin verreweg de populairste munt is op het eiland.

Opvallend is niet per se dat Ethereum op plek 2 staat, maar eerder dat Dogecoin op plek 3 staat. Op CoinMarketCap vinden we Dogecoin immers pas terug op plek 10. Litecoin is ook een redelijke verrassing op de lijst. Bij de Britten staat deze munt blijkbaar op plek 4, terwijl Litecoin op CoinMarketCap op plek 22 terug te vinden is.

Vooral Britse mannen hebben crypto

Het mag geen verrassing zijn dat het vooral Britse mannen zijn die in crypto investeren. Terwijl 34 procent van de totale bevolking in crypto investeert, is 41 procent van de mannen actief in de industrie. Gemiddeld hebben zij 767 Britse pond geïnvesteerd in crypto. Daar tegenover staat dat slechts 27 procent van de vrouwen investeert in crypto, plus het feit dat zij gemiddeld ‘slechts’ 214 pond investeerden.

Terwijl 34 procent van de Britse bevolking verschillende cryptocurrency’s heeft, geeft slechts 11 procent aan veel kennis te hebben, terwijl 19 procent zegt een redelijke kennis van de industrie te hebben. De onderzoekers geven verder aan dat het door Britten geïnvesteerde bedrag waarschijnlijk blijft groeien, aangezien de gemiddelde persoon aangeeft nog 593 pond te willen investeren.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins