Big Ben London
Regulatie

Britse waakhond waarschuwt sportteams voor het gebruik van Crypto-tokens

Het Verenigd Koninkrijk staat voor een groeiende zorg binnen de professionele sportwereld, want het Cultuur-, Media- en Sportcomité heeft een krachtige waarschuwing afgegeven. Deze waarschuwing betreft de schadelijke impact van de promotie van cryptocurrency op zowel de financiën van supporters als de reputatie van sportclubs. De commissie maakt zich in het bijzonder zorgen over de prijsvolatiliteit van fantokens, die aanzienlijke risico’s met zich meebrengt voor fervente sportsupporters.

Striktere regelgeving opleggen

In een poging om deze zorgen aan te pakken, dringt het Cultuur-, Media- en Sportcomité er bij de Britse regering op aan om striktere regelgeving op te leggen met betrekking tot de promotie van NFT-projecten, vanwege de groeiende bezorgdheid over mogelijke frauduleuze praktijken. Ze pleiten voor aanzienlijk strengere regels op alle niveaus van promotie.

Bovendien roepen ze op tot een verbod op het gebruik van fantokens in het voetbal als instrument om de betrokkenheid van supporters bij hun clubs te vergroten. Deze beslissing is vooral ingegeven door problemen zoals de instabiliteit van de prijzen en het gebrek aan vertrouwen onder supporters wanneer zij investeren in dergelijke projecten.

Al strenge voorschriften ingevoerd

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft reeds al enkele strenge voorschriften ingevoerd met betrekking tot de marketing van cryptocurrency. Deze voorschriften omvatten eveneens een verbod op op verwijzingen gebaseerde prikkels.

Niettemin blijft het Cultuur-, Media- en Sportcomité kritisch ten opzichte van sportclubs die cryptocurrency inzetten om fanbetrokkenheid te vergroten. De FCA beschuldigt deze clubs ervan dat ze volatiel crypto-activaprogramma’s promoten om meer financiële steun van hun trouwe supporters te verkrijgen, terwijl ze beweringen doen over privileges en extra’s die ze niet kunnen waarmaken.

Messi en XBTO

Bij zijn aankomst bij Inter Miami in de Major League Soccer viel direct op dat Lionel Messi het opvallende ‘XBTO’-logo op zijn trui droeg, en daarmee heeft hij onmiskenbaar de trend van cryptosponsoring in de sportwereld nieuw leven ingeblazen.

De samenwerking tussen de voetbalclub van deze superster en XBTO fungeert als een overtuigend voorbeeld van het potentieel van cryptosponsoring. De invloed van Messi heeft de weg geplaveid voor een nieuw tijdperk van interactie tussen atleten, merken en de cryptocurrency-industrie. Het is duidelijk dat Messi niet alleen zijn intrede heeft gedaan in een nieuwe competitie, maar tevens de NFT-revolutie nieuw leven heeft ingeblazen, waardoor hij het pad verlicht dat anderen kunnen bewandelen op dit opwindende kruispunt van sport en crypto.

Regulatie nieuws

Brazilië komt met een belasting van 15% op crypto-inkomsten uit buitenlandse exchanges
Wijst deze stap van de SEC op een goedkeuring van Spot Bitcoin ETF op 10 Januari 2024?
Cristiano Ronaldo aangeklaagd in Florida in verband met Binance-promotie
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen