Bitcoin

Burgemeester van Miami wil zijn salaris volledig in Bitcoin betaald krijgen

Francis Suarez, die sinds 2017 burgemeester van Miami is, heeft gezegd dat hij zijn volgende salaris in Bitcoin zal ontvangen.


0,13 BTC per maand

In een Twitter-bericht zei Suarez dat hij ernaar streefde om de eerste Amerikaanse wetgever op staats- of federaal niveau te zijn die een deel van zijn salaris in Bitcoin betaald zou krijgen. Uit openbare registers blijkt dat het salaris van de burgemeester van Miami tussen 2016 en 2017 $97.000 per jaar bedroeg. Dit betekent dat hij een maandelijks salaris zou ontvangen van ongeveer $8.000. Dit is omgerekend 0,13 BTC tegen de huidige prijs van $63.404. Suarez zei dat hij liever een app als Bitwage of Strike zou gebruiken in plaats van dat de lokale overheid moeite zou doen om zijn fiat-salaris om te zetten in crypto.

De verklaring kwam op de ochtend van de verkiezingsdag. Ook de functie van de burgemeester van Miami zal in stemming worden gebracht. Suarez is tot nu toe de koploper onder zes onpartijdige kandidaten.


Meer Amerikaanse steden starten Bitcoin-projecten

Burgemeester Suarez, die eerder al aangaf dat hij zowel BTC als ETH bezit, wil van Miami een cryptohub maken met de “meest vooruitstrevende cryptowetten” in de Verenigde Staten. 

Naast Suarez beginnen steeds meer burgemeesters in andere Amerikaanse steden ook aan te dringenn op crypto-adoptie. In augustus stelde burgemeester Jayson Stewart van Cool Valley in Missouri voor om meer dan $1 miljoen in BTC weg te geven aan de ongeveer 1.500 inwoners van de stad. Eric Adams, die de burgemeester van New York City wordt, heeft ook gezegd dat hij van plan is om de stad “het centrum van Bitcoins” te maken. Adams staat ook op de stemming op 2 november.

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?