Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Burgemeester van New York wil onderwijs over crypto op scholen

De nieuwe burgemeester van New York, Eric Adams, is van mening dat scholen studenten moeten voorbereiden op een wereld met cryptocurrency en digitale activa.


Cryptocurrency in het curriculum

De verkozen burgemeester van New York lijkt zijn pro-crypto-standpunt te versterken. Hij beweert dat scholen cryptocurrency in hun leerplannen moeten opnemen.

Tijdens een interview met CNN’s State of the Union, beschreef Adams cryptocurrency als “een nieuwe manier om te betalen voor goederen en diensten over de hele wereld”. Hij drong er bij lokale scholen op aan om studenten uit te rusten voor “de nieuwe manier van denken” die wordt veroorzaakt door blockchain technologie en digitale valuta.

Adams merkte ook anekdotisch op dat zijn jonge kiezers verrassend weinig bekend waren met crypto. “Toen ik het had over blockchain en Bitcoins, vroegen jonge mensen aan mij: ‘Wat is dat?'”, zei de 61-jarige.

Hij gaf ook aan plannen te hebben om New Yorkse bedrijven aan te moedigen Bitcoin en andere cryptocurrencies als betaalmiddel te accepteren. Hij zei erbij dat hij “voorzichtig zou handelen” en “het goed zou doen”. Adams voegde er ook aan toe dat New York een “centrum van innovatie moet blijven, wat die innovatie ook is.”

Op social media zijn de opmerkingen van Adams met gemengde gevoelens ontvangen door de crypto-gemeenschap.

Twitter-gebruiker Nima Abed verklaarde dat cryptostudies moeten worden opgenomen in schoolcurricula. Hji beweerde dat nieuwe investeerders moeten worden uitgerust met “een open geest en voldoende kennis” voordat ze de digitale activamarkten trotseren.

Anderen bekritiseerden het voorstel, waarbij gebruiker InnocenceCapital cryptocurrency karakteriseerde als “speculatieve troep”. Scholen zouden zich eerst moeten concentreren op het “met succes onderwijzen van wiskunde, geschiedenis, wetenschap, taal en feitelijke financiële concepten”, voegde ze eraan toe.


Adams steun voor Bitcoin

Twitter-gebruiker OnlyAPrimate beriep zich op recente kritiek op Adams van de Harvard-econoom Jason Furman. Hij beschreef de recente steun van de burgemeester voor digitale activa als “een beetje dubbel”. Het is namelijk de bedoeling van Adams om zijn eerste drie burgemeesterssalarissen in de vorm van BTC te ontvangen.

“Ik hou echt van Eric Adams. Ik denk alleen niet dat zijn functiebeschrijving het ophypen van een crypto-valuta bevat waarin hij betaald gaat worden. Het lijkt nogal ‘handig'”, schreven ze.

Het beleidsplatform van de burgemeester omvat het transformeren van de stad in de crypto-hub van de Verenigde Staten. Adams zei ook in een interview met Bloomberg Radio dat hij van plan is om het opzetten van een stadscryptomunt in New York te verkennen. Deze zou vergelijkbaar zijn met MiamiCoin.

New York zou niet de eerste stad in de VS zijn die een studieprogramma met crypto implementeert. In maart heeft het Georgia House of Representatives hier een wetsvoorstel over aangenomen. Daarin staat dat staatsonderwijsambtenaren worden opgeroepen om een programma voor financiële geletterdheid, inclusief crypto, op middelbare scholen te implementeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten