Exchange Nieuws

Bybit biedt duidelijkheid over blootstelling aan Genesis, maar de gemeenschap is kritisch

De gemeenschap zette vraagtekens bij de timing van Bybit bij het onthullen van hun blootstelling. Velen wilden bewijs om de geruststelling van de CEO te kunnen ondersteunen.

Bybit stelt zich transparant op

Genesis Global Trading, eens een prominente crypto-geldschieter, vroeg op 20 januari in New York om Chapter 11-faillissementbescherming. Het werd daarmee het nieuwste bedrijf dat failliet ging na de ineenstorting van de crypto-exchange FTX. De focus van de cryptogemeenschap is echter verschoven naar andere bedrijven die blootstelling hadden aan de kredietverstrekker.

Een rapport suggereerde dat in totaal negen cryptobedrijven blootstelling hadden aan Genesis, waaronder Gemini, Bybit, VanEck, Decentraland en anderen.

Ben Zhou, CEO van Bybit, reageerde snel op de rapporten en verduidelijkte dat Bybit inderdaad $150 (€138) miljoen blootstelling had aan de failliete crypto-geldschieter via zijn investeringstak Mirana.

Zhou merkte op dat Mirana slechts een deel van de activa van Bybit beheerde en dat de gerapporteerde blootstelling van $151 (€139) miljoen ongeveer $120 (€110) miljoen aan onderpandposities heeft, die Mirana al had geliquideerd.

Hij verzekerde ook dat de fondsen van klanten gescheiden zijn en dat de verdienproducten van Bybit Mirana niet gebruiken.

Kritiek vanuit de gemeenschap

Hoewel velen de snelle opheldering van de mede-oprichter op prijs stelden, hadden vele anderen meer vragen over de opheldering, vooral over de verdienproducten van het bedrijf.

Eén gebruiker eiste volledige openheid over de verdienproducten en hoe opbrengsten worden gegenereerd. Een andere gebruiker zette vraagtekens bij hun relatie met Mirana en vroeg of ze een vergelijkbare strategie hanteren als FTX/Alameda.

Anderen waren verbaasd over de timing, gezien de bekende problemen van Genesis. Enkele van de grootste geldschieters, zoals Gemini, hebben actie geëist tegen het moederbedrijf van Genesis, de Digital Currency Group. Een gebruiker schreef er het volgende over:

Alleen ‘volledige openbaarmaking’ tweeten wanneer je wordt betrapt, weerlegt automatisch je bewering. Als dit ‘volledige openbaarmaking’ was, had ByBit het al maanden geleden gezegd.

Als slot eisten vele anderen bewijs van transacties tussen Bybit en Marina, terwijl ze Zhou eraan herinnerden dat soortgelijke verklaringen in het verleden zijn afgelegd door FTX-leidinggevenden.

Exchange nieuws

Breaking: Binance legt handel stil vanwege storing
Binance-medewerkers zouden klanten in China helpen om KYC-controles te omzeilen
Coinbase gewaarschuwd door SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?