NFTSoccer
NFT

Captain Tsubasa lanceert NFT-voetbalspel op Oasys-blockchain

De Japanse manga- en anime-serie Captain Tsubasa heeft zijn non-fungible token (NFT) voetbalspel gelanceerd op de Oasys-blockchain, een platform gericht op Web3-gaming.

Game voor het eerst in 2022 onthuld

Op 20 mei kondigde Oasys aan dat Captain Tsubasa, een populaire manga en anime uit de jaren 80 geschreven en geïllustreerd door de Japanse auteur Yōichi Takahashi, een versie van het NFT-voetbalspel uitbrengt op hun Web3-gamingblockchain.

De Web3-game, ontwikkeld door de platforms Mint Town en Blocksmith, werd voor het eerst onthuld in 2022 en officieel gelanceerd op 12 januari 2023. Het project introduceerde zijn governance-token op 4 juni 2023.

NFT’s van personages uit animatieserie kunnen worden verzameld

In de game kunnen spelers NFT’s van personages uit de originele animatieserie verzamelen. Gamers kunnen deze personages ontwikkelen, teams vormen en in verschillende spelmodi spelen. In de Rival-modus kunnen spelers de originele verhaallijn opnieuw beleven, terwijl de player-versus-player (PvP)-modus gamers tegen andere online spelers laat spelen. Daarnaast beschikt de game over een Arena-modus waarin gamers 11 tegen 11 voetbalwedstrijden kunnen spelen.

Hiroshi Kunimitsu, CEO van Mint Town, verklaarde dat de integratie in de Oasys-blockchain fans “een nieuwe manier” biedt om het geanimeerde verhaal te ervaren. Hij voegde eraan toe dat de release de mogelijkheden van blockchain-technologie demonstreert bij het “verbeteren van interactief entertainment en gamen.”

Captain Tsubasa al sinds 1981 gepubliceerd

Captain Tsubasa werd voor het eerst gepubliceerd in het tijdschrift Weekly Shonen Jump in 1981 en werd in 1983 aangepast tot een anime-serie. De serie werd gevolgd door vele films en televisieaanpassingen, waarvan de laatste in 2018 werd uitgezonden. In 2023 waren er wereldwijd 90 miljoen exemplaren van de serie verkocht, waardoor het een van de best verkochte mangaseries ooit is.

Ter gelegenheid van de lancering van de game op Oasys zullen de Genesis NFT’s extra functies bevatten, zoals het verhogen van de energiepunten van spelers.

Ondertussen beginnen GameFi-studio’s weer actief te worden nu de cryptoprijzen zich herstellen. Op 15 mei bracht Web3-gamingstudio Immutable de game Guild of Guardians uit op Google Play en de Apple App Store. Op 13 mei overtrof Web3-game Pixels de 1 miljoen dagelijks actieve spelers en genereerde $4,4 miljoen aan token-inkomsten. Na de migratie naar de Ronin-blockchain op 22 februari bereikte de game een waardering van $2,7 miljard.

NFT nieuws

Bitcoin stijgt in ranglijst van NFT-verkoop en passeert Ronin-blockchain
Zuid-Koreaanse financiële waakhond introduceert nieuwe NFT-richtlijnen
Drie Britten aangeklaagd voor NFT-fraude in de Verenigde Staten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?