Cardano (ADA) editorial. Illustrative photo for news about Carda
Cardano

Cardano bespreekt mogelijkheden AI tijdens Summit 2023

De Cardano Summit 2023 is in volle gang, waarbij talrijke boeiende aankondigingen zijn gedaan. Dit belangrijke evenement brengt leden van de Cardano-gemeenschap, ontwikkelaars, investeerders en andere belanghebbenden bij elkaar. Ze bespreken de voortgang van het project, toekomstige plannen en de laatste ontwikkelingen binnen het Cardano-ecosysteem.

Het is een broedplaats van nieuwe ideeën, waar innovatieve concepten worden gepresenteerd en waar diepgaand wordt gediscussieerd over het omarmen van nieuwe technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie, en hun rol in de verdere groei van Cardano.

Integratie van kunstmatige intelligentie in het Cardano ecosysteem

Tijdens de Cardano Summit 2023 heeft Sheraz Ahmed, Managing Partner bij STORM, de kritieke rol van kunstmatige intelligentie (AI) in de blockchain-technologie onderstreept. Hij verklaarde dat AI een waardevolle aanvulling is op blockchain, met name door het automatiseren en optimaliseren van processen binnen het Cardano-netwerk. AI-algoritmen hebben het potentieel om de operationele efficiëntie te verhogen, bijvoorbeeld door het consensusalgoritme te versterken voor een snellere en energiezuinigere transactieverwerking.

Bovendien kan AI bijdragen aan de intelligentie van smart contracts door besluitvormingsprocessen te verrijken met voorspellende analyses. Dit vergroot de capaciteiten van gedecentraliseerde applicaties (dApps) aanzienlijk, door ze aan te passen en responsiever te maken ten opzichte van veranderende marktcondities of gebruikersgedrag.

Cardano en social media

Tijdens de Cardano Summit lag de focus niet alleen op technische innovatie maar ook op het praktische gebruik van decentralisatie in sociale media. Sebastian Zilliacus, een vertegenwoordiger van Emurgo, lichtte hun plan toe om sociale mediaplatforms te verhuizen naar een gedecentraliseerd model.

Deze stap heeft als doel gebruikers te bevrijden van afhankelijkheid en controle door derde partijen. Door de overgang zullen gebruikers meer autonomie krijgen over hun persoonlijke data en de distributie daarvan. Bovendien biedt de blockchain-technologie de mogelijkheid om nieuwe, rechtvaardigere en meer transparante beloningsmechanismen voor contentcreators in te voeren.

Hoskinson weerlegt kritiek

Deze week ontstond er enige controverse rond het Cardano netwerk vanwege Improvement Proposal 1694. In reactie op de kritiek heeft Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, duidelijkheid verschaft over de intenties van het voorstel. Hij benadrukte dat CIP 1694 gericht is op het verdiepen van decentralisatie en niet op het vestigen van een hiërarchische machtstructuur. Het doel van het voorstel is het invoeren van een gestructureerd proces dat de Cardano-gemeenschap meer invloed geeft op het beheer en de richting van het netwerk.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Cardano (ADA) beleeft opmerkelijke stijging: TVL bereikt hoogste niveau sinds Maart 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers