hoskinson
Cardano

Hoskinson reageert op felle kritiek richting Cardano

Cardano (ADA) staat comfortabel boven de $0,30 op het moment van schrijven. Het project doet het goed maar toch waren er wat misverstanden vanuit de gemeenschap over de ontwikkelingen van het project. Oprichter Charles Hoskinson probeerde in een recent bericht op X, het voormalige Twitter, de kritiek recht te zetten. 

Misverstand over bestuur

Er lijkt een misverstand te zijn over de Cardano Improvement Proposal (CIP) 1694. Dit is een voorstel dat is gericht op het formaliseren van het bestuur van het netwerk door middel van een gestructureerd en gedecentraliseerd proces. Sommige gemeenschapsleden interpreteerden dit voorstel als een poging om een machtshiërarchie binnen het Cardano ecosysteem te vestigen. Hoskinson weerlegde dit door te benadrukken dat het voorstel bedoeld is om het “exact tegenovergestelde” te doen, en juist gericht is op het decentraliseren van macht door meer stem te geven aan de gemeenschap.

Onbegrip over IOG investeringen

Er was ook kritiek op Input Output Global (IOG), het technologiebedrijf dat de ontwikkeling van de Cardano blockchain leidt, voor het investeren van grote sommen geld in het ADA ecosysteem. Gemeenschapsleden waren sceptisch over waarom en hoe dit kapitaal werd ingezet. Hoskinson gaf aan de vijandigheid niet goed te snappen, vooral omdat zijn team transparant is geweest over hun plannen en projecten.

Cardano koopt Nami en Midnight

Daarnaast werd ook de aankoop van de Nami wallet en de Midnight technologie, een zijketen van Cardano ontworpen om gegevensbescherming te bieden, werden door sommige gemeenschapsleden met argwaan bekeken. De bezorgdheid lijkt te zijn dat deze stappen wellicht niet in het beste belang van Cardano zouden zijn. Hoskinson verdedigde deze acties door te stellen dat ze bedoeld zijn om het ecosysteem te versterken en de gebruikerservaring te verbeteren. 

Het Midnight protocol heeft recent zijn testomgeving voor ontwikkelaars gelanceerd en belooft volgens de oprichter veilige smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te faciliteren. Hoskinson verwacht dat het protocol tientallen miljoenen gebruikers naar het ecosysteem zal brengen. 

Conclusie

Cardano (ADA) handhaaft een stabiele waarde boven $0,30 te midden van misverstanden in de gemeenschap die oprichter Charles Hoskinson via X heeft gecorrigeerd. Het doel van het CIP 1694 voorstel is decentralisatie van bestuur, terwijl IOG’s investeringen en de acquisities van Nami en Midnight technologie bedoeld zijn om het ecosysteem te verrijken en te groeien. Ondanks kritiek blijft Cardano gericht op het verbeteren van het platform en het uitbreiden van de gebruikersbasis.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Cardano (ADA) beleeft opmerkelijke stijging: TVL bereikt hoogste niveau sinds Maart 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers