Cardano

Cardano breidt zijn DeFi-ecosysteem uit met de lancering van ADAX DEX

Vijf maanden na de smart contractfunctionaliteit in het Cardano-ecosysteem, is er een gedecentraliseerde exchange (DEX) onthuld, genaamd ADAX. ADAX v.1.0, gelanceerd op 30 januari, is een platform dat lijkt op Ethereum’s Uniswap of Binance’s PancakeSwap.


ADAX DEX gelanceerd op het netwerk

Volgens de principes van decentralisatie gebruikt ADAX een orderboekmodel om non-custodial en censuurbestendige handel mogelijk te maken. Volledige decentralisatie wordt ook mogelijk gemaakt door een PAB-oplossing die is ontwikkeld met behulp van smart contracts van Plutus.

Om de concurrentie voor te blijven, brengt de beurs on-chain swap-uitvoering en geconcentreerde liquiditeitsorders met zich mee. Beide verbeteren de efficiëntie en prestaties aanzienlijk. ADAX splitst orders ook op in kleinere UTXO’s (niet-uitgegeven transactie-outputs). Deze functie rekent af met congestie, waar Cardano onlangs mee te maken had. De gebruikersinterface van het platform is gebruiksvriendelijk en voldoet aan de behoeften van beleggers en retailers.

Volgens het persbericht is een van de partners van DEX Stockgeist.AI. Het brengt een revolutionaire handelstool met zich mee voor het volgen van vroege tekenen van veranderingen in het handelssentiment. Stockgeist.AI doet dit door gegevens te verzamelen van sociale mediakanalen zoals Twitter, Facebook, Reddit en Discord.

ADAX werkt ook samen met Charlie3 Oracle Prover, World Mobile. Dit is een oplossing voor op blockchain gebaseerde telecommunicatie-infrastructuur. Tot slot werkt het samen met VyFinance.


Wil jij Cardano verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Cardano versus de concurrentie

ADAX ontleent zijn veiligheid niet alleen aan zijn code, maar ook aan de decentralisatie van Cardano. Cardano staat hoog aangeschreven als het meest gedecentraliseerde proof-of-stake-netwerk met meer dan 3.300 staking-pools. De pools werden geïntroduceerd met de 2020-activering van de Shelley-fase.

Bovendien onderscheidt Cardano’s ADAX zich van Ethereum DEX’s vanwege de aanzienlijk lagere kosten.

Momenteel ondersteunt ADAX Nami Wallet, een van de meest actieve browserwallets op Cardano. In de nabije toekomst is het platform van plan om andere netwerkwallet te integreren, waaronder GeroWallet en CCVault.

ADAX wordt aangeprezen als een “kerninfrastructuur die van cruciaal belang is voor de welvaart van het Cardano-ecosysteem.” Cardano komt goed mee met concurrerende netwerken. Het heeft een totale waarde van $70 miljoen (TVL) slechts 10 dagen na de lancering van concurrerende DEX SundaeSwap. Ethereum regeert nog steeds op het gebied van DApps, met een TVL van $109 miljard. Uniswap DEX leidt wat betreft het beheerd vermogen.

Het team achter ADAX had zes maanden nodig om het platform te bouwen. Ontwikkelaars wachten nu op feedback van de Cardano-gemeenschap om toekomstige wijzigingen en ontwikkelingen van het platform te informeren.

Op dit moment handelt ADA op $1,02, een daling van 4,7 procent in de afgelopen 24 uur.