Cardano Nieuws, Ethereum Nieuws, Solana Nieuws

Cardano en Ethereum hebben meeste actieve ontwikkelaars

De ontwikkelaars achter Cardano maken zich klaar voor de langverwachte Alonzo-update dit weekend. Ze zijn hard aan het werk geweest, blijkt uit cijfers van Outlier Ventures.


Cardano heeft de meeste GitHub-commits

Uit het meest recente ‘Blockchain Development Trends’ -rapport blijkt namelijk dat Cardano de meeste bewerkingen in de broncode (commits) per maand had. Dat was 24% hoger dan de commits van het voorgaande jaar. Ethereum werd tweede en IOTA werd derde.

Ethereum en Cardano staan ook op de eerste en tweede plaats qua maandelijks actieve ontwikkelaars, met respectievelijk 168 en 165 per maand. De snelst groeiende protocollen waren Avalanche, Ocean, Terra en Cosmos. Verder is de te zien dat de activiteit rond EOS, Bitcoin Cash en Tron flink af is genomen. De projecten die ooit heel groot waren zijn grotendeels uit het publieke oog verdwenen.

Dit soort cijfers zijn vaak een indicator van de gezondheid van een blockchain project. Het is dus zeker verstandig om dit soort serieus serieus te nemen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het tweede kwartaal rapport van 2020. Hierin werd geschreven dat de ontwikkelaarsactiviteit rondom Polkadot flink gegroeid was. Een paar maanden later begon de Polkadot koers hard te stijgen.


De explosieve groei van DeFi en NFT’s

Met DeFi-applicaties kunnen mensen crypto-activa peer-to-peer kunnen verhandelen, lenen en uitlenen zonder tussenkomst van financiële tussenpersonen. Deze explodeerden in populariteit tijdens de DeFi-zomer van vorig jaar. Die golf werd snel gevolgd door een stormloop op NFT’s.

Zowel DeFi als NFT’s zijn jaren geleden ontstaan ​​op Ethereum voordat ze hun weg vonden naar andere platforms. Dit is bijvoorbeeld Solana en, binnenkort, Cardano. En beide worden mogelijk gemaakt door smart contracts, stukjes code die blockchain-transacties automatiseren en de noodzaak voor derden wegnemen.

De uitrol van de smart contract functionaliteit op het testnet van Cardano stuitte deze week wel op kritiek. De eerste gedecentraliseerde applicatie gebouwd bovenop Cardano, een DEX genaamd Minswap, sloot zijn testnet vanwege een “concurrency”-probleem. Het probleem veroorzaakte een koersdaling, maar het lijkt allemaal minder erg dan verwacht. Voor nu zien alle fundamentele factoren er dus nog altijd heel mooi uit voor Cardano. Het zou dan ook zomaar zo kunnen zijn dat de ADA prijs na de implementatie van de Alonzo upgrade zijn explosieve groei zal hervatten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten