Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Cardano gaat concurreren met Ethereum door Mary-upgrade

De Mary-upgrade komt steeds dichterbij voor het Cardano-netwerk. Deze upgrade zal ervoor gaan zorgen dat Cardano met het Ethereum-netwerk kan gaan concureren.


Cardano gaat concurreren met Ethereum

Input Output Hong Kong, het bedrijf achter de ontwikkeling van Cardano, voerde op 3 februari een hard fork uit en implementeerde de Mary-upgrade voor het eerst op het testnet. Volgens de routekaart van Cardano zal de Mary-upgrade de blockchain transformeren in een multi-asset netwerk, waardoor het kan concurreren met Ethereum. Het team verwacht het mainnet voor het einde van de maand te lanceren op het echte Cardano netwerk. De andere functies van de Mary-upgrade zullen gelijktijdig worden uitgerold in overeenstemming met de verschillende fasen van de ADA-roadmap.

Door de Cardano-upgrade zullen de native tokens vergelijkbare functies hebben als ERC-20 en ERC-721 tokens op het Ethereum-netwerk. Dankzij de upgrade hebben Cardano-gebruikers nu dus de mogelijkheid om hun eigen tokens te maken.

Echter, ondanks de overeenkomsten in functie met de Ethereum-tokens, hebben de native tokens van Cardano een ander ontwerp. Een groot verschil tussen Cardano en Ethereum zou de eliminatie van uitvoeringskosten zijn. Op het Ethereum-netwerk moeten gebruikers die communiceren met een smart contract op de blockchain gas-kosten betalen. Cardano zou zijn gebruikers dergelijke kosten niet in rekening brengen.

Ethereum heeft soms moeite gehad om particuliere investeerders bij de blockchain te betrekken vanwege hoge transactiekosten tijdens netwerkcongestie. Cardano wil soortgelijke problemen voorkomen door gasheffingen uit zijn netwerk te schrappen. Cardano-gebruikers hebben ook geen smart contracten nodig om tokens te maken, een zet die de mogelijkheid zou kunnen elimineren dat fraudeurs misbruik maken van slimme contractkwetsbaarheden, menselijke fouten en andere risico’s die verband houden met slimme contracten.


De prijsstijging van ADA

De voortdurende ontwikkelingen van het Cardano-netwerk heeft een positieve invloed gehad op de prijs van Cardano’s eigen cryptocurrency ADA.

ADA maand-grafiek – Bron: Tradingview

ADA bereikte tijdens het weekend een nieuw 3 jaarlijks hoogtepunt van $1,02 op Binance. Dit terwijl de token aan het begin van 2021 ‘slechts’ $0,18 waard was. Dat betekent dat de koers met meer dan 400% is gestegen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten