Cardano

Cardano lanceert ‘Girolamo’: een AI Chatbot vergelijkbaar met ChatGPT

Cardano (ADA) introduceert opnieuw een baanbrekende innovatie, ditmaal op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Het netwerk is van plan een nieuwe AI-chatbot te lanceren, vergelijkbaar met het populaire ChatGPT. Deze bot, genaamd Girolamo, gaat binnenkort de betafase in.

Girolamo chatbot: Innovatie in het Cardano netwerk

Bij Cardano is het een traditie om verschillende ontwikkelingsfasen en innovaties te vernoemen naar gerenommeerde wetenschappers. De nieuw aangekondigde chatbot is vernoemd naar de Italiaanse wiskundige Girolamo Cardano. Deze chatbot is ontworpen om als een interactieve interface te dienen voor gebruikers van het Cardano-netwerk.

Het vergemakkelijkt het stellen van vragen en het verkrijgen van informatie over onderwerpen gerelateerd aan blockchain en cryptocurrency. Bovendien heeft de bot de capaciteit om afbeeldingen te genereren en te interpreteren, wat de deur opent voor nieuwe toepassingen zoals visuele data-analyse of meer geavanceerde gebruikersinteracties.

Om toegang te krijgen tot de bètaversie van de chatbot, moeten geïnteresseerden ten minste 5000 CGI-tokens bezitten. Na het verifiëren van hun wallet op de CardanoGPT Discord-server, krijgen ze de mogelijkheid tot directe interactie met de chatbot. De ontwikkelaars benadrukken dat Girolamo nog in de bètafase verkeert en dat de nauwkeurigheid van de verstrekte informatie niet altijd 100% gegarandeerd kan worden.

AI tijdens de Cardano Summit

Tijdens de Cardano Summit 2023 werd door ontwikkelaars en belanghebbenden van het netwerk uitgebreid ingegaan op de integratie van AI in blockchain systemen. Sheraz Ahmed, Managing Partner bij STORM, benadrukte de cruciale rol van AI bij het verder ontwikkelen van blockchain technologieën, specifiek binnen het Cardano netwerk.

Hij legde uit dat AI kan helpen bij het automatiseren en optimaliseren van processen, wat zou leiden tot een verhoogde operationele efficiëntie binnen Cardano. Ahmed wees specifiek op de potentie om het consensusalgoritme te verbeteren, wat snellere en meer energie-efficiënte transacties mogelijk maakt. Met de introductie van Girolamo, de nieuwe AI-chatbot, zet Cardano een belangrijke stap in de combinatie van AI en blockchain technologie.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’